ΑΘΗΝΑ
00:24
|
17.04.2024
Φονικός σεισμός χτύπησε το νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 1.000 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες, καθώς και τεράστιες υλικές ζημιές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ισχυρός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ χτύπησε το νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 1.000 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, καθώς και τεράστιες υλικές ζημιές.

Ο σεισμός – ο οποίος έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες πετυχαίνοντας τους περισσότερους ανθρώπους στον ύπνο- ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών Ρίχτερ και σε βάθος περίπου 51 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στην επαρχία Πακτίκα, όπου τουλάχιστον 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 150 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Μοχάμαντ Νάσιμ Χακάνι επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών των Ταλιμπάν.

Ο αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε, επίσης, ότι είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών να ανέβει όσο οι αρχές ερευνούν τα ερείπια. Αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών ανέβασε νωρίτερα τον απολογισμό των νεκρών στους 920, ενώ πρόσθεσε ότι άλλοι 610 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 44 χιλιόμετρα (27 μίλια) από τη νοτιοανατολική πόλη Χοστ με τις δονήσεις να γίνονται αισθητές σε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ινδίας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, που επικαλείται το Ρόιτερς.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένιωσαν τον σεισμό στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, καθώς και στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

Φωτογραφίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και scoial media δείχνουν σπίτια να έχουν καταρρεύσει.

«Δυστυχώς, χθες το βράδυ σημειώθηκε ισχυρός σεισμός σε τέσσερις συνοικίες της επαρχίας Πάκτικα, ο οποίος σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες συμπατριώτες μας και κατέστρεψε δεκάδες σπίτια», έγραψε στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπιλάλ Καρίμι.

«Προτρέπουμε όλες τις υπηρεσίες βοήθειας να στείλουν ομάδες στην περιοχή αμέσως για να αποτρέψουν περαιτέρω καταστροφή», συνέχισε τη δήλωσή του Μπιλάλ Καρίμι, με σκοπό να αποφευχθούν περισσότερες απώλειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα