ΑΘΗΝΑ
23:12
|
03.10.2023
Η Βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει βίζα στους Ρώσους για να συμμετέχουν στην εαρινή σύνοδο του Οργανισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας στη ρωσική αντιπροσωπεία που σκόπευε να συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, η οποία θα διεξαχθεί στο Μπέρμιγχαμ στις 2-6 Ιουλίου.

Όπως δήλωσε ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του ρωσικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Βλάντιμιρ Τζαμπάροφ, «δεδομένου ότι όλα τα μέλη της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητήσαμε εκ των προτέρων από τον ΟΑΣΕ, καθώς και από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να εξετάσουν το θέμα και να εξασφαλίσουν τις εγγυήσεις της Βρετανίας ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας θα λάβουν βίζα. Δυστυχώς, λάβαμε μια εξωφρενική απάντηση ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να χορηγήσει βίζα στους αντιπροσώπους της Ρωσίας στην Συνέλευση του ΟΑΣΕ, ανεξάρτητα από τον σκοπό της επίσκεψής τους».

Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι τέτοιες μεροληπτικές, όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες από τη βρετανική πλευρά αποτελούν άμεση και κατάφωρη παραβίαση της Διακήρυξης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ του 2016.

Υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι η συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπείας στην ετήσια θερινή σύνοδο του ΟΑΣΕ δεν είναι δυνατή, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ρωσικής Ομοσπονδιακής Συνέλευσης έστειλε δήλωση στην ηγεσία και σε όλα τα μέλη της Συνέλευσης σχετικά με την παρεμπόδιση της ρωσικής αντιπροσωπείας να συμμετάσχει στη συνάντηση, κάνοντας λόγο για «υπονόμευση της αξιοπιστίας της ίδιας της συνόδου» ενώ πρόσθεσε πως όποιες αποφάσεις ληφθούν ερήμην της Ρωσίας «δεν θα αναγνωριστούν ως νόμιμες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Μολδαβός πρέσβης

Έντεκα χρόνια μετά, η Συρία αποκτά ξανά πρέσβη στην Τυνησία

Συνελήφθη από τις σερβικές αρχές ο Σέρβος πολιτικός που ανέλαβε την ευθύνη για τα γεγονότα στο Βόρειο Κόσοβο

Politico: «Ρωγμές» στη Δύση και εξάντληση των ευρωπαϊκών όπλων που μπορούν να διατεθούν στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα