ΑΘΗΝΑ
20:37
|
19.04.2024
Η Βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει βίζα στους Ρώσους για να συμμετέχουν στην εαρινή σύνοδο του Οργανισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας στη ρωσική αντιπροσωπεία που σκόπευε να συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, η οποία θα διεξαχθεί στο Μπέρμιγχαμ στις 2-6 Ιουλίου.

Όπως δήλωσε ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του ρωσικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Βλάντιμιρ Τζαμπάροφ, «δεδομένου ότι όλα τα μέλη της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητήσαμε εκ των προτέρων από τον ΟΑΣΕ, καθώς και από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να εξετάσουν το θέμα και να εξασφαλίσουν τις εγγυήσεις της Βρετανίας ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας θα λάβουν βίζα. Δυστυχώς, λάβαμε μια εξωφρενική απάντηση ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να χορηγήσει βίζα στους αντιπροσώπους της Ρωσίας στην Συνέλευση του ΟΑΣΕ, ανεξάρτητα από τον σκοπό της επίσκεψής τους».

Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι τέτοιες μεροληπτικές, όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες από τη βρετανική πλευρά αποτελούν άμεση και κατάφωρη παραβίαση της Διακήρυξης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ του 2016.

Υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι η συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπείας στην ετήσια θερινή σύνοδο του ΟΑΣΕ δεν είναι δυνατή, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ρωσικής Ομοσπονδιακής Συνέλευσης έστειλε δήλωση στην ηγεσία και σε όλα τα μέλη της Συνέλευσης σχετικά με την παρεμπόδιση της ρωσικής αντιπροσωπείας να συμμετάσχει στη συνάντηση, κάνοντας λόγο για «υπονόμευση της αξιοπιστίας της ίδιας της συνόδου» ενώ πρόσθεσε πως όποιες αποφάσεις ληφθούν ερήμην της Ρωσίας «δεν θα αναγνωριστούν ως νόμιμες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα