ΑΘΗΝΑ
19:27
|
26.04.2024
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα βρίσκεται πλέον στη διεύθυνση «Πλατεία Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονιέτσκ 1».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι πλέον επίσημο! Από σήμερα η διεύθυνση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα σταμάτησε να βρίσκεται στην οδό Μπολσόι Ντεβιατίνσκυ 8 καθώς άλλαξε όνομα και αποκαλείται «Πλατεία Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονιέτσκ 1».

Σε μία προφανή προσπάθεια των ρωσικών αρχών να χλευάσουν τη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην αυτοαποκαλούμενη ΛΔ του Ντονιέτσκ, η δημοτική αρχή της ρωσικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε την αλλαγή της ονομασίας της οδού τονίζοντας πως προηγήθηκε δημοψήφισμα με τη συμμετοχή άνω των 280.000 πολιτών.

Ωστόσο η πρωτοβουλία για αυτή την εξέλιξη δεν ανήκει στη Μόσχα αλλά στην Ουάσιγκτον καθώς τον Φεβρουάριο του 2018, η τότε κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε ξεκινήσει το «παιχνίδι» αλλαγής ονομάτων στις διευθύνσεις «βαφτίζοντας» τον δρόμο έξω από την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουάσιγκτον με το όνομα του Μπόρις Νεμτσόφ, ενός παλιού πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν, που δολοφονήθηκε έξω από το Κρεμλίνο, το 2015. 

In February 2018, a street outside the Russian embassy in Washington (pictured) was named after Boris Nemtsov, an opposition politician who was shot dead outside the Kremlin in 2015
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο Βρετανός βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα