ΑΘΗΝΑ
21:16
|
14.05.2024
Η αποστολή περισσότερων από 453 τόνων βρεφικού γάλακτος από το Μεξικό πρόκειται να ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη για την εισαγωγή περίπου 16 εκατομμυρίων συσκευασιών βρεφικού γάλακτος από το Μεξικό από αυτό το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αμβλύνει τις ελλείψεις εφοδιασμού που προκλήθηκαν από το κλείσιμο της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών επιταχύνει το ταξίδι των φορτηγών που θα οδηγήσουν περισσότερους από 453 τόνους βρεφικού γάλακτος Gerber Good Start Gentle από ένα εργοστάσιο της Nestlé στο Μεξικό σε καταστήματα των ΗΠΑ, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, σχεδόν διπλασιάζοντας την ποσότητα που εισάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι σήμερα. Εμπορικές πτήσεις από την Ευρώπη και την Αυστραλία έχουν ήδη φέρει βρεφικό γάλα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων αεροπορικών αποστολών που ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Λευκός Οίκος εργάζεται για να αποκαταστήσει την εγχώρια προσφορά βρεφικού γάλακτος, καθώς έχει αντιμετωπίσει πιέσεις από τους γονείς για ζητήματα εφοδιασμού, αφού οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν τον Φεβρουάριο ένα εργοστάσιο του Μίσιγκαν που αποτελεί τον μεγαλύτερο εγχώριο κατασκευαστή βρεφικού γάλακτος λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Το εργοστάσιο άνοιξε ξανά την 4η Ιουνίου, όταν η εταιρεία δεσμεύτηκε σχετικά με πρόσθετα πρωτόκολλα απολύμανσης και ασφάλειας, αλλά έκλεισε ξανά πριν από μια εβδομάδα μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν ζημιές στο εργοστάσιο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι χρειάζεται χρόνο για να εκτιμήσει τις ζημιές και να απολυμάνει εκ νέου το εργοστάσιο μετά από σφοδρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις που σάρωσαν το νοτιοδυτικό Μίσιγκαν την 13η Ιουνίου.

Τον περασμένο μήνα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ κινήθηκε για να διευκολύνει τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς εισαγωγών ώστε να επιτρέψει την αποστολή βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ και ο πρόεδρος Μπάιντεν ενέκρινε τη χρήση του Νόμου Αμυντικής Παραγωγής για την παροχή ομοσπονδιακής υποστήριξης για τη μεταφορά γάλακτος από το εξωτερικό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η σημερινή ανακοίνωση περιλαμβάνει επίσης αεροπορικές αποστολές 1,65 εκατομμυρίων συσκευασιών βρεφικού γάλακτος Nestlé NAN Supremepro 2 από τη Γερμανία στο Τέξας αυτό το Σαββατοκύριακο και 5,5 εκατομμύρια συσκευασίες βρεφικού γάλακτος Bubs σε δύο αποστολές την 26η Ιουνίου και την 5η Ιουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέχασαν παιδάκι σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά για ώρες…

Ο Τραγουδόσαυρος σατιρίζει το Ζάρι και ρίχνει εξάρες

Κάρφωσε τον Τραμπ για την πορνοστάρ ο άλλοτε έμπιστος δικηγόρος Κόεν

Τρελό τζιπ χτύπησε 40 Ι.Χ. στην οδό Κεφαλληνίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα