ΑΘΗΝΑ
17:36
|
25.04.2024
Οι απεργίες θα πραγματοποιηθούν στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν καθώς εξαντλήθηκε η υπομονή με τους μισθούς πείνας και την υπερεκμετάλλευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απεργία στη διάρκεια στην «καρδιά» του καλοκαιριού και της κορύφωσης των ταξιδιωτικών μετακινήσεων παγκοσμίως αποφάσισαν σήμερα το απόγευμα το προσωπικό εδάφους και αέρος της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας British Airways (BA) διεκδικώντας την ικανοποίηση βασικών μισθολογικών και εργασιακών αιτημάτων.

Τα μέλη των συνδικάτων GMB και Unite ψήφισαν υπέρ της έναρξης απεργιών για μισθολογικά αιτήματα κατά 95%.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί πιθανές ημερομηνίες απεργιών. Στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων είναι εκείνο της επαναφοράς του 10% από τους μισθούς που μειώθηκαν την τελευταία διετία με αφορμή τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

British Airways pilot strike affects Cancun - The Mazatlan Post

Η εξέλιξη αντανακλά τα σοβαρά προβλήματα που βιώνει διεθνώς και όχι μόνον στη Βρετανία ο κλάδος των εργαζομένων στις αερομεταφορές, οι οποίοι δεν υπέστησαν μόνον σοβαρές μειώσεις στους μισθούς (που στην περίπτωση της ΒΑ ανήλθε στο 10%) αλλά μπαράζ χιλιάδων απολύσεων, (στην περίπτωση της ΒΑ απολύθηκαν 13.000) λόγω της καθήλωσης των αεροσκαφών στη διάρκεια των λοκντάουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα