ΑΘΗΝΑ
17:37
|
06.07.2022
Η απεργία επηρεάζει τα λιμάνια του Αμβούργου, του Emden, του Bremerhaven, της Βρέμης, του Brake και του Wilhelmshaven.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στάση εργασίας διάρκειας 24 ωρών κύρηξε το συνδικάτο λιμενεργατών Verdi στη Γερμανία, λόγω δυσαρέσκειας σχετικά με τα αποτελέσματα του τέταρτου γύρου διαπραγματεύσεων στη μισθολογική διαμάχη για τις αμοιβές των λιμενεργατών. Το συνδικάτο κάλεσε χιλιάδες υπαλλήλους να αποχωρήσουν από την εργασία τους στην αρχή της πρωινής βάρδιας.

Η απεργία επηρεάζει τα λιμάνια του Αμβούργου, του Emden, του Bremerhaven, της Βρέμης, του Brake και του Wilhelmshaven. Η Κεντρική Ένωση Διαχειριστών των Γερμανικών Λιμένων (ZDS) θεωρεί την προειδοποιητική απεργία δυσανάλογη και έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί διαδικασία διαμεσολάβησης. Στο Αμβούργο, η προειδοποιητική απεργία θα συνοδευτεί από διαδήλωση με αφετηρία τα κεντρικά γραφεία της ZDS προς το κτίριο του συνδικάτου.

Η απεργία απειλεί να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις ήδη βεβαρυμένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, συνθήκες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και φορτηγών πλοίων. Ακόμη και πριν από τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων, οι λιμενικοί είχαν παραλύσει σε μεγάλο βαθμό τον χειρισμό των πλοίων για αρκετές ώρες σε μια προειδοποιητική απεργία για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, αυξάνοντας περαιτέρω τις ήδη τεράστιες καθυστερήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εβδομαδιαία η ενημέρωση για τον κορονοϊό από την Παρασκευή

Απέδρασαν 600 κρατούμενοι μετά από επίθεση της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Σύλληψη Βρετανών στο Λαγανά Ζακύνθου για άγριο ξυλοδαρμό 41χρονου

Υπεραισιοδοξία Σχοινά για την ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ τον χειμώνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα