ΑΘΗΝΑ
04:22
|
04.07.2022
Οι δηλώσεις υποβάλλονται στις 27 Ιουνίου. Τα προγράμματα είναι δωρεάν και θα γίνουν μεταξύ 4 και 20 Ιουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές έχει ετοιμάσει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλώντας τους μικρούς επισκέπτες να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους το καλοκαίρι με όπλο την φαντασία και την αγάπη τους για εξερεύνηση και γνώση. Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά. Ωστόσο, είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης επειδή υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων λόγω του εικαστικού εργαστηρίου.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται στις 27 Ιουνίου. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου τα δημιουργικά προγράμματα απασχόλησης των παιδιών, ξεκινούν από τις 4 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 20 του ίδιου μήνα.

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Eθνικό Αρχαιολογικό  Μουσείο

Ειδικότερα:

Δευτέρα 4 Ιουλίου, Τετάρτη 6 Ιουλίου και Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μυρίζει τριαντάφυλλο στο μυκηναϊκό παλάτι…» συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί φίλοι του μουσείου θα περιηγηθούν στη Συλλογή Μυκηναϊκών Αρχαιοτήτων, εστιάζοντας περισσότερο στις Πινακίδες Γραμμικής Β΄ με τις συνταγές των μυκηναϊκών αρωμάτων υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων του μουσείου. Θα μάθουν για τους αρωματοποιούς του μυκηναϊκού παλατιού και θα μυρίσουν το άρωμα τριαντάφυλλο που φτιάχτηκε στις μέρες μας με τα αρχαία μυστικά και θα έχουν τη δυνατότητα απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων. Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20

Καλοκαίρι για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τετάρτη 13, Δευτέρα 18 και Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Στην αρχαία Αίγυπτο μια φορά...» συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί φίλοι του μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για τον αιγυπτιακό πολιτισμό πραγματοποιώντας έρευνα στη Συλλογή Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων. Τα παιδιά θα μάθουν για τα ταφικά έθιμα της αρχαίας Αιγύπτου, για την ταρίχευση και θα δουν από κοντά μούμιες. Επίσης, θα ανακαλύψουν στοιχεία της καθημερινής ζωής των Αιγυπτίων, όπως τα μουσικά όργανα, την ιερογλυφική γραφή, τα κοσμήματα, τα παιχνίδια, ακόμη και την τροφή τους… Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και εγένετο σκότος!

«Αρκετοί οι νεκροί» από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα