ΑΘΗΝΑ
15:18
|
20.04.2024
Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας από πρώτο κατρακύλησε στην 34η θέση ενώ η Αθήνα έκανε άλμα 19 θέσεων. Τελευταία και φέτος η Δαμασκός της Συρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, αναδείχθηκε εκ νέου η καλύτερη πόλη για να ζεις στον κόσμο βάσει της ετήσιας έκθεσης του Intelligence Unit του περιοδικού Economist.

Η Βιέννη κέρδισε την πρωτιά από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο κατρακύλησε στην 34η θέση της λίστας κυρίως λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση της Τζασίντα Άρντερν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Η Βιέννη, η οποία πέρυσι βρέθηκε στη 12η θέση του καταλόγου μας μετά το κλείσιμο της εστίασης και των μουσείων της λόγω κορονοϊού, κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση», αναφέρει η έκθεση του Economist. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είχε βρεθεί στην ίδια πρώτη θέση της λίστας το 2018 και το 2019. «Η σταθερότητα, οι άρτιες υποδομές είναι τα δύο βασικά πλεονεκτήματα αυτής της πόλης για τους κατοίκους της μαζί με το καλό σύστημα δημόσιας υγείας και τις πολλές επιλογές στη διασκέδαση και τον πολιτισμό», σημειώνει επίσης η ίδια έκθεση.  

Στις δέκα καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζεις οι έξι είναι ευρωπαϊκές, με την Κοπεγχάγη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Γενικά, πόλεις μεσαίου μεγέθους από τις πλουσιότερες χώρες τείνουν να εμφανίζονται σε υψηλές θέσεις. 

Η Αθήνα είναι μεταξύ των πόλεων που βελτίωσαν τις επιδόσεις τους στους δείκτες του Economist. Ωστόσο βρίσκεται στην 73η θέση της λίστας, δηλαδή στη χαμηλότερη ανάμεσα στις πόλεις της δυτικής Ευρώπης. 

Η Οσάκα της Ιαπωνίας και η Μελβούρνη της Αυστραλίας μοιράζονται τη 10η θέση. Το Παρίσι της Γαλλίας κατετάγη 19ο σκαρφαλώνοντας 23 θέσεις σε σχέση με το 2021. Η πρωτεύουσα του Βελγίου, Βρυξέλλες, βρίσκονται στην 24η θέση των καλύτερων πόλεων σε βιοτικό επίπεδο στον κόσμο, μία θέση πίσω από το Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο Economist δεν συμπεριέλαβε φέτος το Κίεβο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ οι ρωσικές πόλεις της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης υποχώρησαν, κυρίως λόγω των επιπτώσεων από τις κυρώσεις της Δύσης. 

Η χειρότερη πόλη του κόσμου παραμένει η Δαμασκός της Συρίας, με την Τρίπολη της Λιβύης, το Λάγος της Νιγηρίας και το Αλγέρι της Αλγερίας να βρίσκονται επίσης στις τελευταίες θέσεις του πίνακα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα