ΑΘΗΝΑ
08:05
|
25.04.2024
«Τα εμβόλια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης», λέει ο διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια Δανούς άνω των 50 ετών θα προσφερθεί αναμνηστικό εμβόλιο κατά του COVID-19 αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Φρέντρικσεν, χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές παρουσίασαν τη στρατηγική για τον κορονοϊό για τους επόμενους μήνες.

«Ελπίζουμε ότι ο κορονοϊός δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τις οικογένειες της Δανίας. Αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε η πρωθυπουργός, καθώς έχουν ενταθεί οι ανησυχίες με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, εν μέρει λόγω μιας νέας υπο-μετάλλαξης της Όμικρον που ονομάζεται BA5, η οποία έχει καταστεί κυρίαρχη στη χώρα καθώς είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, χωρίς ωστόσο να προκαλεί σοβαρή νόσηση.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας της χώρας η στρατηγική για την καταπολέμηση του ιού στη χώρα, περνά σε μια νέα φάση.

«Έως τώρα ο στόχος ήταν να αποτρέψουμε την μόλυνση. Αλλά αυτό δεν θα ισχύει από το φθινόπωρο, επειδή αποδεικνύεται ότι τα εμβόλια δεν είναι πολύ καλά στο να εμποδίζουν την μόλυνση – τουλάχιστον όχι με τις νέες παραλλαγές» ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης.

Έτσι, η κυβέρνηση της Δανίας θα προσφέρει τέταρτη δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, που αντιστοιχεί σε 2,5 εκατομμύρια Δανούς. Ωστόσο, στους ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι θα προσφερθεί η τέταρτη δόση από την επόμενη εβδομάδα. Αυτό θα ισχύει για τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ανοσολογικές ανεπάρκειες λόγω καρκίνου, τα άτομα που είναι πολύ υπέρβαρα ή τα άτομα με μειωμένη λειτουργική ικανότητα.

Μέχρι τις 20 Ιουνίου, η Δανία είχε αναφέρει 3.155.972 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 6.432 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα