ΑΘΗΝΑ
03:23
|
27.04.2024
«Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για να κατοχυρώσουν αυξήσεις στους μισθούς τους, τα δικαιώματά τους»αναφέρει ο ΣΕΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αμέριστη στήριξή του στον επικείμενο 24ωρο απεργιακό αγώνα των υπαλλήλων της αλυσίδας λιανικής Praktiker που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο, 25 Ιουνίου, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ).

«Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για να κατοχυρώσουν αυξήσεις στους μισθούς τους, τα δικαιώματά τους και ταυτόχρονα αγώνα για να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις συναδέλφων που το τελευταίο διάστημα πέφτουν βροχή, θέλοντας να ξεμπερδεύει με το λιγότερο κόστος από εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους πιο φθηνούς και ευέλικτους» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΑ.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απευθύνει ευρύ κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμπαρασταθεί στον απεργιακό αγώνα των υπαλλήλων της αλυσίδας Πράκτικερ προτείνοντας να κάνουν δικό τους τον αγώνα των συναδέλφων τους με «όπλο την αλληλεγγύη».

«Το δρόμο μας τον έδειξαν οι εργαζόμενοι στην efood, στην Cosco, οι οικοδόμοι που υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις. Μας το δείχνουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, στα εργοστάσια τροφίμων, στο φάρμακο και οι συνάδελφοί μας στα Praktiker που διεκδικούν αγωνιστικά αυξήσεις στους μισθούς τους, που δεν συμβιβάζονται με τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τα «θέλω» της εργοδοσίας» επισημαίνει ο ΣΕΑ στην ανακοίνωση συμπαράστασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα