ΑΘΗΝΑ
05:49
|
04.07.2022
Τι θα σερβίρει και πώς θα ανταμειφθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με «όπλο» το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αλλά και με τις απειλές περί θέματος αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών ο πρόεδρος της Τουρκίας ετοιμάζεται για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου στη Μαδρίτη.

«Οι επιφυλάξεις που εκφράζει η Τουρκία, στο παρά πέντε, στην ενταξιακή πορεία Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εξυπηρετούν μόνο τον Πούτιν», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ. Συνέχισε ψέγοντας την Τουρκία για τη στάση της λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να είναι απαραίτητες «παραχωρήσεις» για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ δύο «μεγάλες δημοκρατίες».

Το σκίτσο στον ιστότοπο Mirror-Spectator της Αρμενίας παρομοιάζει τον Ερντογάν σαν τον «Σουλτάνο του παγωτού» που σερβίρει την παγωμένη γεύση του καλοκαιριού (καϊμάκι ή ντουντουρμά) με τον παραδοσιακό τρόπο στα δύο παιδιά και εν δυνάμει νεότερα μέλη του ΝΑΤΟ, Σουηδία-Φινλανδία. Το πώς θα ανταμειφθεί τελικά ο Ερντογάν για αυτό το σερβίρισμα θα φανεί στο παζάρι της Μαδρίτης.Το σκίτσο στον ιστότοπο Mirror-Spectator της ΑρμενίαςΟ σκιτσογράφος ToTo παρομοιάζει τον Ερντογάν σαν τον «Σουλτάνο του παγωτού» που σερβίρει την παγωμένη γεύση του καλοκαιριού (καϊμάκι ή ντουντουρμά) με τον παραδοσιακό τρόπο στα δύο παιδιά και εν δυνάμει νεότερα μέλη του ΝΑΤΟ, Σουηδία-Φινλανδία. Το πώς θα ανταμειφθεί τελικά ο Ερντογάν για αυτό το σερβίρισμα θα φανεί στο παζάρι της Μαδρίτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεν θα είναι σαν τον Ψυχρό Πόλεμο, θα είναι σαν τον Α’ Παγκόσμιο…

Ελεύθερος… σκοπευτής

Στην Ελβετία αύριο ο Δένδιας

ΗΠΑ: Παρακολουθούμε στενά την Κίνα στο θέμα της Ταϊβάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα