ΑΘΗΝΑ
23:34
|
24.04.2024
Οκτώ επαγγελματίες υγείας θα δικαστούν στην Αργεντινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο του ποδοσφαιρικού θρύλου, Ντιέγκο Μαραντόνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από εισαγγελική έρευνα, φαίνεται ότι δεν ήταν το «χέρι του θεού» που έκοψε το νήμα της ζωής του ποδοσφαιρικού θρύλου, Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά η εγκληματική αμέλεια το ιατρικού επιτελείου του.

Οκτώ επαγγελματίες υγείας θα δικαστούν στην Αργεντινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο, Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο του 2020, σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή.

Δικαστής του Σαν Ισίντρο (Αργεντινή) έκανε δεκτή την αγωγή κατά των συγκεκριμένων επαγγελματιών υγείας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ένας νευροχειρούργος και οικογενειακός ιατρός, ένας κλινικός ιατρός, ένας ψυχίατρος, ένας ψυχολόγος και ένας διευθυντής νοσηλευτικής.

Η αγωγή προέκυψε όταν μια ιατρική επιτροπή διαπίστωσε πως η μεταχείριση του Μαραντόνα ήταν γεμάτη «ελλείψεις και παρατυπίες».

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε τον Νοέμβριο του 2020 από καρδιακή προσβολή στο Μπουένος Άιρες, σε ηλικία 60 ετών. Ανάρρωνε μόνος στο σπίτι του, μετά από πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση σε θρόμβο αίματος στον εγκέφαλο νωρίτερα εκείνο τον μήνα. Υπέφερε από νεφρικά και ηπατικά προβλήματα, καρδιακή ανεπάρκεια, νευρολογική επιδείνωση και εθισμό στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα.

Λίγες μέρες μετά το θάνατό του, οι Αργεντινοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για το ιατρικό επιτελείο που συμμετείχε στη φροντίδα του. Η ομάδα των 20 εμπειρογνωμόνων που διορίστηκε να εξετάσει τον θάνατό του διαπίστωσε ότι η ιατρική ομάδα του Μαραντόνα ενήργησε με «ανάρμοστο, ελλιπή και απερίσκεπτο τρόπο».

Κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι ο θρυλικός ποδοσφαιριστής «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης» με επαρκή θεραπεία σε κατάλληλη ιατρική μονάδα.

Οι οκτώ ύποπτοι θα δικαστούν για «απλή ανθρωποκτονία με dolus eventualis», ένα αδίκημα που χαρακτηρίζεται όταν ένα άτομο διαπράττει αμέλεια γνωρίζοντας ότι μπορεί να προκαλέσει το θάνατο κάποιου.

Αντιμετωπίζουν ποινές που κυμαίνονται από 8 έως 25 χρόνια φυλάκισης, αλλά θα πρέπει να εμφανιστούν ελεύθεροι στη δίκη, καθώς η εισαγγελία του Σαν Ισίντρο δεν ζήτησε ποτέ την προφυλάκισή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα