ΑΘΗΝΑ
16:14
|
19.04.2024
Πολύ κοντά στον πλήρη έλεγχο της επαρχίας Λουγκάνσκ οι ρωσικές δυνάμεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αμυνόμενα ουκρανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από την εμπόλεμη πόλη Σεβεροντονιέτσκ, δήλωσε, μέσω Telegram, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λουγκάνσκ, μετά από εβδομάδες σκληρών μαχών κατά των ρωσικών δυνάμεων στην στρατηγικής σημασίας πόλη.

«Η παραμονή σε θέσεις που βομβαρδίζονται ανηλεώς εδώ και μήνες δεν έχει νόημα», τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν η απόσυρση των στρατευμάτων θα ξεκινήσει άμεσα.

Εκπρόσωπος των μαχητών του Ντονμπάς, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, χαρακτήρισε την αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων που προσπαθούν να υπερασπιστούν το Λισικάνσκ και το Σεβεροντονιέτσκ «άσκοπη και μάταιη».

«Με τον ρυθμό που προελαύνουν οι στρατιώτες μας, πολύ σύντομα ολόκληρη η επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ θα απελευθερωθεί», δήλωσε ο Αντρέι Μαρότσκο, εκπρόσωπος του στρατού του Λουγκάνσκ, που υποστηρίζεται από τη Μόσχα.

Πόλη κλειδί για τον έλεγχο της επαρχίας του Λουγκάνσκ, το Σεβεροντονιέτσκ, αποτελούσε τις τελευταίες εβδομάδες θέρετρο μερικών από τις σκληρότερες μάχες απ’ όταν ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πριν τέσσερις μήνες, με τις μάχες να διεξάγονται δρόμο προς δρόμο και την Ρωσία να κερδίζει αργά και επίπονα έδαφος και τις ουκρανικές δυνάμεις να έχουν απωθηθεί από μεγάλο μέρος της πόλης, διατηρώντας σύμφωνα με πληροφορίες τον έλεγχο μόνο βιομηχανικών περιοχών.

«Η πόλη έχει μετατραπεί σε ερείπια» υποστήριξε ο τοπικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι όλες οι υποδομές ζωτικής σημασίας έχουν καταστραφεί. «Το 90% της πόλης είναι κατεστραμμένο, το 80% των σπιτιών θα πρέπει να κατεδαφιστούν», υπογράμμισε.

Η μάχη για κατοχή της πόλης εκτιμάται ως καίριας σημασίας για τις ρωσικές δυνάμεις, προκειμένου να αποκτήσουν να αποκτήσει τον έλεγχο του τελευταίου εναπομείναντος τμήματος της περιοχής του Λουγκάνσκ που ελέγχεται από την Ουκρανία, με μόνο τη δίδυμη πόλη του Σεβεροντονιέτσκ, το Λισικάνσκ, να έχει μείνει στα χέρια της Ουκρανίας, και να αποτελεί τον επόμενο στόχο των Ρώσων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα