ΑΘΗΝΑ
08:48
|
15.08.2022
Η Μολδαβία «επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία και να συναλλάσσεται μαζί της, αλλά μόνο με όρους αμοιβαίου σεβασμού».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μολδαβία επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά είναι επίσης έτοιμη να στηρίξει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Μολδαβίας, Ιγκόρ Γκρόσου.

«Η Μολδαβία θα ενεργήσει με αλληλεγγύη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το καθεστώς μας και η Ευρωπαϊκή φιλοδοξία απαιτούν αλληλεγγύη. Προφανώς, θα στηρίξουμε μέτρα που αποσκοπούν στην παύση των εχθροπραξιών και στην έναρξη διαπραγματεύσεων. Θέλουμε να το επιτύχουμε αυτό με όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα», δήλωσε ο Γκρόσου.

«Η Μολδαβία διατηρεί ουδέτερο καθεστώς. Επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία και να συναλλάσσεται μαζί της, αλλά μόνο με όρους αμοιβαίου σεβασμού», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του προέδρου του κοινοβουλίου της Μολδαβίας έρχονται σε αντίθεση με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών τις χώρας, ο οποίος χαρακτήρισε «αδύνατη» την ένταξη της χώρας στο μεγάλο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σκληρό μήνυμα Ζαχάροβα προς τις ΗΠΑ

Ξεκινά η μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία για την Αφρική

Ο πρόεδρος του Μεξικού θέλει να κρατήσει τον στρατό στους δρόμους

Το Κουβέιτ διορίζει τον πρώτο πρεσβευτή στο Ιράν μετά από έξι χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα