ΑΘΗΝΑ
04:47
|
08.07.2026
Η Μολδαβία «επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία και να συναλλάσσεται μαζί της, αλλά μόνο με όρους αμοιβαίου σεβασμού».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μολδαβία επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά είναι επίσης έτοιμη να στηρίξει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Μολδαβίας, Ιγκόρ Γκρόσου.

«Η Μολδαβία θα ενεργήσει με αλληλεγγύη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το καθεστώς μας και η Ευρωπαϊκή φιλοδοξία απαιτούν αλληλεγγύη. Προφανώς, θα στηρίξουμε μέτρα που αποσκοπούν στην παύση των εχθροπραξιών και στην έναρξη διαπραγματεύσεων. Θέλουμε να το επιτύχουμε αυτό με όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα», δήλωσε ο Γκρόσου.

«Η Μολδαβία διατηρεί ουδέτερο καθεστώς. Επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία και να συναλλάσσεται μαζί της, αλλά μόνο με όρους αμοιβαίου σεβασμού», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του προέδρου του κοινοβουλίου της Μολδαβίας έρχονται σε αντίθεση με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών τις χώρας, ο οποίος χαρακτήρισε «αδύνατη» την ένταξη της χώρας στο μεγάλο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα