ΑΘΗΝΑ
06:10
|
25.04.2024
Ο δήμαρχος μαζί με άλλους αξιωματούχους υποκλίθηκαν σε απολογία προς τους κατοίκους της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας υπάλληλος στην Ιαπωνία έχασε ένα φλασάκι USB το οποίο περιείχε τα προσωπικά στοιχεία κάθε κατοίκου της πόλης Αμαγκασάκι, βορειοδυτικά της Οσάκα, αφού βγήκε για ποτό μετά τη δουλειά, σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης της πόλης.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK μετέδωσε ότι ο υπάλληλος, ένας άνδρας γύρω στα 40, αποκοιμήθηκε στο δρόμο αφού ήπιε αλκοόλ σε εστιατόριο. Όταν ξύπνησε, η τσάντα του που περιείχε το φλασάκι είχε εξαφανιστεί.

Ο άνδρας εργάζεται σε επιχείρηση κατανομής παροχών σε νοικοκυριά που απαλλάσσονται από φόρους, ανέφερε η δήλωση της κυβέρνησης της πόλης.

Τα στοιχεία που περιέχονται στο φλασάκι περιλαμβάνουν τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης και τις διευθύνσεις των 465.177 κατοίκων της πόλης, καθώς και ευαίσθητες πληροφορίες, όπως φορολογικά στοιχεία και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα νοικοκυριά που λαμβάνουν δημόσια βοήθεια, όπως πληρωμές παιδικής μέριμνας.

Το φλασάκι είναι κρυπτογραφημένο και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα διαρροή δεδομένων, ανέφεραν οι αρχές.

Αν και ο εργαζόμενος είχε εξουσιοδοτηθεί με πρόσβαση στα δεδομένα, δεν του είχε δοθεί άδεια να τα μεταφέρει σε ξεχωριστή ηλεκτρονική συσκευή. Η δήλωση επέκρινε επίσης τον εργαζόμενο για την αποτυχία του να διαγράψει τα δεδομένα από το φλασάκι μετά την ολοκλήρωση της εργασίας του στο γραφείο της πόλης και για τη μεταφορά τους προσωπικά αντί να χρησιμοποιήσει μια πιο ασφαλή μέθοδο μεταφοράς.

Οι αρχές πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, με το δήμαρχο της πόλης και άλλους αξιωματούχους να υποκλίνονται σε απολογία προς τους κατοίκους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα