ΑΘΗΝΑ
01:38
|
25.04.2024
«Δεν βλέπω καμία πιθανότητα να επιτραπεί [στους Ουκρανούς] να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στην Εθνική Κρατική Επιχείρηση Ραδιοτηλεόρασης της Λευκορωσίας, δήλωσε ότι ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες προτρέπουν το Κίεβο να επανεκκινήσει τους ειρηνευτικούς διαλόγους με τη Μόσχα, «οι Αγγλοσάξονες» το εμποδίζουν να το πράξει, εκφράζοντας σκεπτικισμό για πιθανή επιστροφή της Ουκρανίας στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Επί του παρόντος, δεν βλέπω καμία δυνατότητα για την Ουκρανία να προτείνει [διαπραγματεύσεις], εμείς δεν πρόκειται να προτείνουμε τίποτα. Τα προτείναμε όλα εδώ και πολύ καιρό. Η μπάλα είναι στο γήπεδό τους. Δεν βλέπω καμία πιθανότητα να επιτραπεί [στους Ουκρανούς] να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε, ωστόσο, πως όταν η Ουκρανία αποφασίσει να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, η Ρωσία θα μελετήσει την κατάσταση «στο πεδίο», διευκρινίζοντας ότι θα λάβει υπόψη την άρνηση ορισμένων περιοχών της χώρας, που «απελευθερώθηκαν» από τις ρωσικές δυνάμεις, να επιστρέψουν στον έλεγχο μιας «φιλοναζιστικής» κυβέρνησης.

Οι ρωσικές αρχές έχουν διαβεβαιώσει από την αρχή της «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία ότι δεν επιδιώκουν την κατοχή ουκρανικών εδαφών, αλλά την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «αποναζιστικοποίηση» της χώρας καθώς και να εμποδίσουν τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, να μετατρέψει την Ουκρανία σε αντιρωσική βάση.

Έχουν επίσης τονίσει ότι θα σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους μόνο εάν το Κίεβο αποδεχθεί τους κύριους όρους τους, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, της αποστρατικοποίησης του ουκρανικού κράτους, του ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας και της παραίτησης από την επιθυμία ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα