ΑΘΗΝΑ
22:24
|
26.04.2024
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Σαγκάη εν ώρα εργασίας όταν ένα από τα οχήματα της Nio έπεσε από τον τρίτο όροφο ενώ το επενέβαιναν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio δήλωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα από τα οχήματά της έπεσε από τον τρίτο όροφο των κεντρικών της γραφείων στη Σαγκάη.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη περίπου στις 17:20 τοπική ώρα, ανέφερε η εταιρεία. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν μέσα στο όχημα καθώς αυτό έπεσε από το κτίριο. Πρόκειται για ένα μέλος του προσωπικού και ένα άτομο από συνεργαζόμενη εταιρεία που επενέβαιναν στο όχημα.

Η περιοχή του τρίτου ορόφου από όπου έπεσε το αυτοκίνητο έχει περιγραφεί ποικιλοτρόπως, είτε ως εκθεσιακός χώρος, μια εγκατάσταση δοκιμών ή χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η Nio υποστηρίζει ότι ξεκίνησε αμέσως έρευνα για το περιστατικό σε συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι «Η εταιρεία μας συνεργάζεται με το τμήμα δημόσιας ασφάλειας για να ξεκινήσει η έρευνα και η ανάλυση των αιτιών του ατυχήματος. Με βάση την ανάλυση της κατάστασης στο σημείο, μπορούμε αρχικά να επιβεβαιώσουμε ότι επρόκειτο για ατύχημα (δεν προκλήθηκε από το όχημα)».

Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων, ενώ δηλώνει τη σύσταση ομάδας για τη βοήθεια των οικείων τους προσώπων.

Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η δήλωση ότι το δυστύχημα «δεν σχετίζεται με το ίδιο το όχημα» προκάλεσε πολλές οργισμένες απαντήσεις από τους χρήστες των social media.

Ενδεικτικά, ένας χρήστης της πλατφόρμας Weibo έγραψε αναφορικά με το δυστύχημα ότι «δείχνει το κρύο αίμα του καπιταλισμού», ενώ άλλος χρήστης επεσήμανε με αγανάκτηση ότι «ήρθαν οι οδηγοί δοκιμής να δοκιμάσουν το όχημα, αλλά εσείς λέτε ότι το ατύχημα δεν έχει καμία σχέση με το όχημα;».

Μετά από τις οργισμένες αντιδράσεις, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δημοσιεύσει έκτοτε μια αναθεωρημένη έκδοση της δήλωσης με λιγότερο προκλητικές αναφορές.

Η Nio βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εγχώριας προσπάθειας της Κίνας να κυριαρχήσει στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει ποντάρει πολλά στις εναλλάξιμες μπαταρίες στα αυτοκίνητά της ως τρόπο να ξεπεράσει τις ανησυχίες των πελατών σχετικά με τη συχνή φόρτιση.

Η εταιρεία είναι αντίπαλος της εταιρείας Tesla του πολυδισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία έχει ένα σημαντικό εργοστάσιο παραγωγής στη Σαγκάη.

Το σημείο από όπου έπεσε το όχημα της Nio από τον τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων της, στερώντας τη ζωή από δύο εργαζόμενους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα