ΑΘΗΝΑ
16:46
|
16.04.2024
Σε 300 νέες απολύσεις θα κινηθεί η πλατφόρμα online streaming Netflix, μετά τις 150 απολύσεις του Μαΐου, λόγω απώλειας συνδρομητών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο γύρο απολύσεων ανακοίνωσε η συνδρομητική πλατφόρμα streaming Netflix, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα αναπτυξιακής επιβράδυνσης και αυξημένο ανταγωνισμό που της στερεί συνδρομητές.

Ο γίγαντας του streaming δήλωσε ότι περικόπτει ακόμα 300 θέσεις εργασίας – περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού του – κυρίως στις ΗΠΑ, αφού απέλυσε 150 εργαζόμενους τον Μάιο που μας πέρασε.

Οι απολύσεις έρχονται αφότου η εταιρεία ανέφερε την πρώτη της απώλεια συνδρομητών σε περισσότερο από μια δεκαετία για τον περασμένο Απρίλιο.

Η εταιρεία εξερευνά μια υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και καταπολεμά την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, σε μια προσπάθεια τόνωσης της ανάπτυξης.

Ενώ το Netflix έχει 220 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως και παραμένει ο ξεκάθαρος ηγέτης στην αγορά των streaming πλατφορμών, έχει αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια με την κυκλοφορία ανταγωνιστικών πλατφορμών όπως η Disney Plus και το Prime Video της Amazon.

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης πρόσφατα μια σειρά από αυξήσεις τιμών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, οι οποίες συνέβαλαν στις απώλειες των συνδρομητών της, ενώ δήλωσε ότι αναμένει πως ο αριθμός των συνδρομητών της θα μειωθεί κατά άλλα δύο εκατομμύρια τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο, αφού μειώθηκε κατά 200.000 νωρίτερα φέτος.

Την Πέμπτη, ο Τεντ Σαράντος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είπε σε ένα ακροατήριο σε συνέδριο στις Κάννες ότι το Netflix βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλές εταιρείες καθώς διερευνά νέες διαφημιστικές συνεργασίες ώστε να απευθύνεται στο κοινό που αναζητεί χαμηλότερες τιμές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα