ΑΘΗΝΑ
06:22
|
26.04.2024
Το φωτορεπορτάζ της Μαρίας Μακράκη από τη δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Να δοθούν τώρα αυξήσεις – και όχι το 2023 – σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς». Με αυτό το αίτημα κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας χιλιάδες συνταξιούχοι αψηφώντας τη ζέστη.  

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται πανελλαδικά ενάντια στην ακρίβεια, στην οποία η κυβέρνηση τους έχει αφήσει έκθετους, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν τις περικοπές στις συντάξεις και ζητούν «αυξήσεις για ζωή με αξιοπρέπεια».

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, στη συνέχεια πέρασε από το υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων θα δώσει το υπόμνημα με τα αιτήματά τους στα κόμματα. Οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά λείπει. Ο Πρωθυπουργός από την ημέρα της εκλογής δεν έχει κάτσει ούτε μία φορά απέναντι από τους συνταξιούχους.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι:

  • Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
  • Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθούν η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

Το φωτορεπορτάζ της Μαρίας Μακράκη:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα