ΑΘΗΝΑ
06:24
|
19.04.2024
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά σε δάσος κοντά στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας. Συνελήφθη εμπρηστής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν να περιορίσουν δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στη νοτιοδυτική Τουρκία, και εξακολουθεί να μαίνεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι άνεμοι ενισχύουν και εξαπλώνουν τις φλόγες παρά τις προσπάθειες στο έδαφος και από τον αέρα.

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί δασική έκταση κοντά στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, ενώ από το πρωί αεροσκάφη και ελικόπτερα έχουν ξαναρχίσει τις ρίψεις νερού.

Η αστυνομία συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε περί τις 20:00 της Τρίτης και έχει σαρώσει πάνω από 34.000 στρέμματα.

Ενδεικτικό της καταστροφής είναι ότι οι καπνοί από την πυρκαγιά στη Μαρμαρίδα έφτασαν μέχρι και τη Ρόδο. Οι εικόνες είναι από χτες.

Αρκετοί δημοτικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι εθνικές αρχές είναι απροετοίμαστες ακόμη και μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου έτους που αποκάλυψαν την τεράστια έλλειψη αεροπλάνων και πυροσβεστικού προσωπικού.

Ο δήμαρχος της Μαρμαρίδας Μεχμέτ Οκτάι δήλωσε ότι η περιοχή έλαβε μόνο ένα ελικόπτερο από τον Μάιο και ζήτησε αύξηση. Από τότε που ξεκίνησε η πυρκαγιά, ζήτησε ελικόπτερα νυχτερινής όρασης για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες τη νύχτα, αίτημα που είχε και ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού, Αχμέτ Αράς.

Η κυβέρνηση Ερντογάν αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ήταν απροετοίμαστη φέτος, με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να κατηγορεί την αντιπολίτευση για διάδοση ψεμάτων. Οι δήμαρχοι Κιρλί, ο Οκτάι και ο Αράς είναι όλοι από το αντιπολιτευόμενο CHP.

Ο προϋπολογισμός της δασικής αρχής αυξήθηκε κατά 220% από πέρυσι σε 2,4 δισεκατομμύρια λίρες (138,15 εκατομμύρια δολάρια) και αξιωματούχοι λένε ότι τα ελικόπτερα νυχτερινής όρασης πρόκειται να παραδοθούν τον Ιούλιο.

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα