ΑΘΗΝΑ
06:19
|
27.04.2024
Την παράνομη επαναπροώθηση δεκάδων προσφύγων στα ανοιχτά του Αιγαίου από τις ελληνικές αρχές καταγγέλλει η Aegean Boat Report
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη ένα περιστατικό παράνομης επαναπροώθησης προσφύγων από τις ελληνικές αρχές φέρνει στο φως της δημοσιότητας με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οργάνωση Aegean Boat Report. 

Σύμφωνα με όσα κατέγραψε η οργάνωση, η ελληνική ακτοφυλακή εντόπισε έξω από τη βόρεια Λέσβο και απώθησε προς την Τουρκία βάρκα στην οποία επέβαιναν περίπου 50 άτομα. Στη λέμβο, η οποία  όπως προκύπτει από τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν, καταδιώκεται από σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος προκειμένου να αναγκαστεί να ανακατευθυνθεί προς τα τουρκικά ύδατα, βρίσκονταν κυρίως οικογένειες Αφγανών, με πολλούς από τους επιβάτες να είναι μικρά παιδιά.

Οι ελληνικές αρχές ισχυρίζονται πως πρόκειται για “αποτροπή εισόδου”, αλλά όταν οι άνθρωποι έχουν ήδη περάσει τα σύνορα και έχουν ήδη εισέλθει σε ελληνικό έδαφος, το να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν συνιστά παράνομη επαναπροώθηση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Δεν υπάρχει κανένα διασωστικό σκάφος στην περιοχή αυτή, μόνο ακτοφυλακή που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να αποτρέψει με κάθε μέσο την είσοδο, πνίγοντας ανθρώπους κατά τη διαδικασία.

«Όλα αυτά γίνονται κατόπιν άμεσων εντολών των ελληνικών αρχών. Οι άνθρωποι αφήνονται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, επομένως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναφέρουμε τα γεγονότα και να εντείνουμε την παρακολούθησή μας» σημειώνει η οργάνωση, καταλήγοντας πως «η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει αυτές τις θηριωδίες κατά των προσφύγων στα σύνορά μας. Θυμηθείτε ότι αυτό συμβαίνει σε ζωτανή μετάδοση, αυτό συμβαίνει εδώ και τώρα!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα