ΑΘΗΝΑ
02:11
|
20.04.2024
Δεκαοκτώ μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν όταν τεράστιο πλήθος προσπάθησε να περάσει στον βορειοαφρικανικό θύλακα Μελίγια της Ισπανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκαοκτώ μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα τεράστιο πλήθος προσπάθησε να περάσει στον βορειοαφρικανικό θύλακα Μελίγια της Ισπανίας, δήλωσαν αξιωματούχοι από το γειτονικό Μαρόκο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους έπεσαν από την κορυφή ενός φράχτη στα σύνορα.

Αρκετά μέλη του προσωπικού ασφαλείας και μετανάστες εισήχθησαν στο νοσοκομείο για θεραπεία μετά από συγκρούσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ήταν η πρώτη τέτοια απόπειρα μαζικής διέλευσης από τότε που η Ισπανία και το Μαρόκο επανεκκίνησαν τις διπλωματικές σχέσεις τον Μάρτιο.

Η τήξη των σχέσεων ήρθε αφού η Ισπανία υποστήριξε το σχέδιο αυτονομίας του Μαρόκου για την αμφισβητούμενη περιοχή της Δυτικής Σαχάρας.

Ισπανοί αξιωματούχοι λένε ότι αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι προσπάθησαν να εισέλθουν στον θύλακα αφού έκοψαν την περίφραξη.

Οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, αλλά περισσότεροι από 100 πέρασαν και υποβλήθηκαν σε επεξεργασία σε ένα κέντρο υποδοχής, πρόσθεσαν.

Η Μελίγια και η Θέουτα, ένας άλλος ισπανικός θύλακας, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια το επίκεντρο των μεταναστών κυρίως από την υποσαχάρια περιοχή που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα