ΑΘΗΝΑ
22:19
|
23.04.2024
Να κινητοποιηθεί ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτωσης του χιμπατζή αναγκάστηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος μετά τις αντιδράσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να κινητοποιηθεί ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτωσης του χιμπατζή ο οποίος «κρίθηκε αναγκαίο να εξουδετερωθεί» στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το πρωί του Σαββάτου, αναγκάστηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το γεγονός, αλλά και η στάση του Πάρκου.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς φέρεται να απέστειλε σχετική επιστολή προς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τον Ιδρυτή του, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με την προέλευση των συγκεκριμένων ζώων και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους, καθώς και για τη λειτουργία τους ως ομάδα και την επάρκεια χώρων. Επιπλέον, ο Γ. Αμυράς ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τη διασφάλιση της αποφυγής διαφυγής των ζώων στον χώρο των επισκεπτών και της ασφάλειας των επισκεπτών στις ακραίες περιπτώσεις διαφυγής, καθώς και για την αναγκαιότητα εφαρμογής του πρωτοκόλλου που οδήγησε στην τελική θανάτωση του ζώου.

Την ίδια ώρα, με επιστολή του προς την Περιφέρεια Αττικής και στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της, που με βάση τη νομοθεσία έχουν την αρμοδιότητα για την χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Ζωολογικών Κήπων και την ανανέωση ή ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους, ο Γ. Αμυράς ζήτηση την άμεση διενέργεια των προβλεπόμενων ελέγχων:

  • για τις συνθήκες που προκάλεσαν το περιστατικό διαφυγής και θανάτωσης του ζώου.
  • για τον τρόπο που διασφαλίζεται η ασφάλεια των επισκεπτών στο χώρο λειτουργίας του πάρκου στις ακραίες περιπτώσεις διαφυγής.
  • για την αναγκαιότητα εφαρμογής στην περίπτωση αυτή του πρωτοκόλλου που οδήγησε στην τελική θανάτωση του ζώου.

Τέλος, φέρεται να έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ για την άμεση αποστολή κλιμακίου εμπειρογνωμόνων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης της φιλοξενούμενης άγριας πανίδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα