ΑΘΗΝΑ
11:05
|
18.05.2024
Εκρήξεις σημειώθηκαν μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε βιομηχανικό συγκρότημα στη Χάιφα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε κτίρια που περιείχαν επικίνδυνα υλικά σε βιομηχανικό συγκρότημα στη Χάιφα, αναφέρουν οι Times of Israel.

Ακούστηκαν εκρήξεις, προφανώς καθώς οι φλόγες πυροδότησαν το περιεχόμενο του κτιρίου. Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει κατασκευές να τυλίγονται στις φλόγες.

Δεν ήταν σαφές τι ακριβώς ήταν αποθηκευμένο στα κτίρια, με ορισμένες από τις εκρήξεις να φαίνεται να παράγουν ανοιχτόχρωμες φλόγες.

Από τη φωτιά δεν αναφέρθηκαν θύματα, αλλά τρία άτομα διασώθηκαν από κοντινά σπίτια.

Οι πυροσβέστες εργάζονταν για να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς σε κοντινές κατασκευές.

Η Χάιφα είναι μια βασική τοποθεσία για τη βιομηχανία, με μια σειρά από εργοστάσια και κέντρα επεξεργασίας που συνδέονται με τις βιομηχανίες πετρελαίου και χημικών.

Οι κάτοικοι και οι ακτιβιστές έχουν ζητήσει εδώ και καιρό να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της σημαντικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των άνω του μέσου όρου κρουσμάτων καρκίνου και αναπνευστικών ασθενειών που υποφέρουν.

Επιπλέον, υπάρχουν εδώ και χρόνια ανησυχίες για πιθανή καταστροφή για την περίπτωση που ένας πύραυλος που έχει εκτοξευτεί από τη Χεζμπολάχ έπληττε μια χημική εγκατάσταση.

Η πολιτική και στρατιωτική οργάνωση με έδρα τον Λίβανο έχει απειλήσει στο παρελθόν να στοχεύσει τοποθεσίες επεξεργασίας χημικών σε οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση με το Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα