ΑΘΗΝΑ
13:59
|
26.04.2024
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο δήλωσε ότι θα παροτρύνει τους Ρώσους και Ουκρανούς ομολόγους του να ανοίξουν χώρο για διάλογο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο δήλωσε την Κυριακή ότι θα παροτρύνει τους Ρώσους και Ουκρανούς ομολόγους του να ανοίξουν χώρο για διάλογο κατά τη διάρκεια μιας αποστολής οικοδόμησης της ειρήνης στις εμπόλεμες χώρες και να ζητήσει από τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν να διατάξει άμεση κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει και οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων πρέπει να ενεργοποιηθούν εκ νέου», είπε ο Τζόκογουι, όπως είναι ευρέως γνωστός ο πρόεδρος, πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G7 τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι θα ενθαρρύνει τις χώρες της G7 να επιδιώξουν την ειρήνη στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας και να βρουν μια άμεση λύση στις παγκόσμιες κρίσεις τροφίμων και ενέργειας. Η Ρωσία χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση».

Ξεχωριστά, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας Ρέτνο Μαρσούντι δήλωσε ότι τα τρόφιμα και τα λιπάσματα από τη Ρωσία και την Ουκρανία πρέπει να «ενσωματωθούν εκ νέου στην παγκόσμια αγορά, παρά τον πόλεμο».

«Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ένας διάδρομος σιτηρών από την Ουκρανία και να ανοίξουν οι εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων από τη Ρωσία. Όλες οι χώρες πρέπει να απέχουν από ενέργειες που επιδεινώνουν περαιτέρω αυτήν την επισιτιστική κρίση», δήλωσε ο Μαρσούντι σε δήλωση την Κυριακή.

Η Ινδονησία καταδίκασε τον πόλεμο και εξέφρασε τη συμπάθειά του στους Ουκρανούς. Ωστόσο, ο Jokowi τον Απρίλιο είπε ότι είχε απορρίψει αίτημα για όπλα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Σοϊγκού: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα