ΑΘΗΝΑ
18:38
|
26.04.2024
Οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους της πόλης Άκαμπα να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 251 τραυματίστηκαν από διαρροή τοξικού αερίου στο λιμάνι Άκαμπα της Ερυθράς Θάλασσας της Ιορδανίας.

Ένα δοχείο αποθήκευσης χημικών έπεσε κατά τη μεταφορά του ως αποτέλεσμα δυσλειτουργίας γερανού, δήλωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας (PSD) στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο δείχνει τον γερανό να παίρνει το κοντέινερ από ένα φορτηγό και στη συνέχεια να το ρίχνει σε ένα ελλιμενισμένο πλοίο.

Στη συνέχεια, το σκάφος και το λιμάνι φαίνονται να τυλίγονται από ένα σύννεφο λαμπερού κίτρινου αερίου.

Το Τμήμα Πολιτικής Άμυνας έστειλε ομάδες ειδικών στο λιμάνι για να αντιμετωπίσουν τη διαρροή και την επιχείρηση καθαρισμού, ανέφερε η PSD.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σχεδόν 200 άνθρωποι νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία για έκθεση στην απροσδιόριστη ακόμα χημική ουσία, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες έλαβαν εξιτήριο.

Οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους της πόλης Άκαμπα να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες τους.

Η νότια παραλία της Άκαμπα, η οποία απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από το λιμάνι και είναι δημοφιλής στους τουρίστες, εκκενώθηκε προληπτικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα