ΑΘΗΝΑ
20:53
|
01.05.2024
Περισσότεροι από 250 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Τόκιο το Σαββατοκύριακο αφού υπέστησαν θερμοπληξία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προειδοποίησε εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή του Τόκιο να εξοικονομήσουν ενέργεια ή να αντιμετωπίσουν διακοπές ρεύματος, καθώς η πρωτεύουσα αντιμετωπίζει ρεκόρ θερμοκρασιών τον Ιούνιο μετά το πρόωρο τέλος της περιόδου των βροχών.

Θερμοκρασίες 35C είχαν προβλεφθεί στην πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με παρόμοια ακραία καιρικά φαινόμενα να αναμένονται για το υπόλοιπο της εβδομάδας, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

«Ζητάμε από το κοινό να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας τις πρώτες βραδινές ώρες», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιχίκο Ισοζάκι.

Ο Ισοζάκι συμβούλευσε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα που δεν χρησιμοποιούνται και να περιορίσουν τη χρήση του κλιματιστικού, αν και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να προφυλαχθούν από τη θερμοπληξία.

Το υπουργείο Οικονομίας και Βιομηχανίας δήλωσε ότι οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή που εξυπηρετείται από την Tokyo Electric Power [Tepco] θα πρέπει να εξοικονομήσουν ενέργεια, ειδικά όταν η ζήτηση κορυφώνεται αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ.

Ο Κανάμε Ογκάουα, διευθυντής πολιτικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο υπουργείο, δήλωσε ότι η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη επειδή η θερμοκρασία είχε ξεπεράσει τις προβλέψεις της Κυριακής. «Μας εντυπωσιάζει η ασυνήθιστη ζέστη για την εποχή», δήλωσε ο Ογκάουα. «Παρακαλώ συνεργαστείτε και εξοικονομήστε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια».

Τη Δευτέρα, ο οργανισμός δήλωσε ότι η εποχή των βροχών είχε τελειώσει στην περιοχή Κάντο, η οποία περιλαμβάνει το Τόκιο. Πρόκειται για τη νωρίτερη ημερομηνία που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή το 1951, και 22 ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Η ζέστη έχει πλήξει και άλλες περιοχές της χώρας τις τελευταίες ημέρες. Την Κυριακή, η πόλη Ισεσάκι στο νομό Γκούνμα, βόρεια του Τόκιο, κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία της χώρας για τον μήνα Ιούνιο, στους 40,2 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας το Σαββατοκύριακο αφού υπέστησαν θερμοπληξία.

«Αμέσως μετά το τέλος της περιόδου των βροχών, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμη εγκλιματιστεί πλήρως στη ζέστη και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο θερμοπληξίας», ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Οι αξιωματούχοι ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αφαιρούν τις μάσκες τους όταν βρίσκονται έξω για να αποτρέψουν τη θερμοπληξία, αν και πολλοί εξακολουθούσαν να φορούν καλύμματα προσώπου στο Τόκιο την Δευτέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα