ΑΘΗΝΑ
05:39
|
11.05.2024
Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν όταν κατέρρευσε ξύλινη εξέδρα κατά την διάρκεια ταυρομαχίας στην κεντρική Κολομβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν όταν κατέρρευσε ξύλινη εξέδρα κατά την διάρκεια ταυρομαχίας στην κεντρική Κολομβία.

Πλάνα έδειξαν την τριώροφη ξύλινη κερκίδα γεμάτη με θεατές να υποχωρεί σε ένα στάδιο στην πόλη Ελσπινιάλ, στο διαμέρισμα της Τολίμα, ενώ ένας ταύρος συνέχισε να περιφέρεται στο ρινγκ καθώς οι άνθρωποι έφευγαν από τα συντρίμμια.

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται δύο γυναίκες, ένας άνδρας και ένα παιδί, δήλωσε ο κυβερνήτης της Τολίμα Χοσέ Ρικάρντο Ορόζκο. Ο υγειονομικός αξιωματούχος της περιοχής είπε ότι τα νοσοκομεία έχουν περιθάλψει 322 άτομα από τα οποία οι τέσσερις νοσηλεύονται στην εντατική.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ιβάν Ντούκε είπε ότι θα διεξαχθεί έρευνα, ενώ ο εκλεγμένος πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο προέτρεψε τους τοπικούς αξιωματούχους να απαγορεύσουν τέτοιες εκδηλώσεις.

«Ζητώ από τους δημάρχους να μην επιτρέψουν περισσότερες εκδηλώσεις που καταλήγουν σε θάνατο ανθρώπων ή ζώων», δήλωσε ο Πέτρο. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβαινε τέτοιο ατύχημα», πρόσθεσε.

Η εκδήλωση της Κυριακής ήταν μέρος των εορτασμών του δημοφιλούς φεστιβάλ Σαν Πέδρο. Η παραδοσιακή εκδήλωση «Κοραλέχα» περιελάμβανε μέλη του κοινού που έμπαιναν στο ρινγκ για να ασχοληθούν με τους ταύρους, και το Σάββατο είχαν γίνει ήδη αναφορές για δεκάδες τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο κυβερνήτης Ορόζκο δήλωσε ότι η περιφερειακή του αρχή θα κινηθεί για την απαγόρευση των Κοραλέχας, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνα και σκληρά με τα ζώα.

Ο εισερχόμενος ηγέτης Γκουστάβο Πέτρο απαγόρευσε τις ταυρομαχίες στην κύρια αρένα ταυρομαχιών της πρωτεύουσας της Κολομβίας Μπογκοτά κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος της πόλης.

Εδώ η τραγική στιγμής κατάρρευσης της εξέδρας:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Σύγκρουση μηχανών τρένων στη Λάρισα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα