ΑΘΗΝΑ
04:55
|
19.04.2024
Ένα σκίτσο του Κάρλος Λατούφ με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Μαδρίτη αρχίζει η τριήμερη σύνοδο κορυφής των κρατών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Το ΝΑΤΟ θέλει να βγει «μεταμορφωμένο» μετά τη λήψη πολλών σημαντικών αποφάσεων, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μεταξύ των αποφάσεων ορόσημα η υιοθέτηση του νέου «Στρατηγικού Δόγματος» που «θα καθοδηγήσει τη Συμμαχία σε μια εποχή στρατηγικού ανταγωνισμού». Οι 30 σύμμαχοι αναμένεται να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία ως την πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια τους, ενώ θα γίνει για πρώτη φορά αναφορά στην Κίνα και τις προκλήσεις που θέτει το Πεκίνο για την ασφάλεια, τα συμφέροντα και τις αξίες των νατοϊκών εταίρων.

Το ΝΑΤΟ θέλει να βγει και διευρυμένο οριστικοποιώντας την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας παρακάμπτοντας τις αντιρρήσεις της Άγκυρας ή ικανοποιώντας κάποια άλλα αιτήματά της για να μην χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν το χαρτί του βέτο.

Ο Βραζιλιάνος σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ παρομοιάζει το ΝΑΤΟ με ένα ερπετό που όσο διευρύνεται θα καταλήξει να φάει την… ουρά του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carlos Latuff (@carloslatuff)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσσοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα