ΑΘΗΝΑ
10:00
|
28.04.2024
«Προϊόν του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε εργαλείο διασφάλισης της ηγεμονίας ορισμένων χωρών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κινεζική κυβέρνηση καλεί το ΝΑΤΟ να σταματήσει τι απόπειρες αποσταθεροποίησης της Ασίας, στον απόηχο της κρίσης στην Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Ζιγιάνγκ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Bloomberg που αναφέρουν ότι η Κίνα θα χαρακτηριστεί «συστημική πρόκληση» στα πλαίσια της νέας στρατηγικής αντίληψης του ΝΑΤΟ, που θα καθοριστεί στη Σύνοδο της Μαδρίτης.

«Αυτό που χρειάζεται να κάνει το ΝΑΤΟ είναι να εγκαταλείψει τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου, τα παιχνίδια ισχύος και την πρακτική δημιουργίας εικονικών εχθρών. Μετά και την αναταραχή στην Ευρώπη, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους να αποσταθεροποιήσουν την Ασία και τον κόσμο» ανέφερε ο Κινέζος αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής συνέντευξης τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Beijing China :

«Ως προϊόν του Ψυχρού Πολέμου και της μεγαλύτερης στρατιωτικής συμμαχίας στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, εδώ και καιρό διακηρύττει ξεπερασμένες απόψεις για θέματα ασφάλειας και έχει προ πολλού μετατραπεί σε εργαλείο για την διατήρηση της ηγεμονίας, μεμονωμένων χωρών», τόνισε.

«Η Κίνα ακολουθεί μια ανεξάρτητη και ειρηνική εξωτερική πολιτική. Δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών. Ούτε εξάγει την ιδεολογία της ή χρησιμοποιεί οικονομικούς εκβιασμούς και μονομερείς κυρώσεις. Πώς μπορεί η Κίνα να αποτελεί μια συστηματική πρόκληση;”», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Πεκίνου.

«Η ανάπτυξη της Κίνας αποτελεί μια ευκαιρία για τον κόσμο, και όχι μια πρόκληση για οποιονδήποτε. Καλούμε έντονα το ΝΑΤΟ να σταματήσει αμέσως τη διάδοση ψευδών πληροφοριών για την Κίνα και να απέχει από προκλητικές δηλώσεις», τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα