ΑΘΗΝΑ
20:11
|
19.04.2024
Οι συντεταγμένες, εκφρασμένες ως βαθμοί γεωγραφικού πλάτους και μήκους, είναι ελεύθερα διαθέσιμες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας Roscosmos δημοσίευσε σήμερα τις συντεταγμένες δυτικών «κέντρων λήψης αποφάσεων», συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού Πενταγώνου και του τόπου διεξαγωγής της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι οι δυτικοί χειριστές δορυφόρων εργάζονται για τον εχθρό της Ρωσίας – την Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της Roscosmos, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti πως όλοι οι ιδιωτικοί και κρατικοί χειριστές δορυφόρων «εργάζονται τώρα αποκλειστικά για τον εχθρό μας».

Η αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar, στο πελατολόγιο της οποίας περιλαμβάνεται το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, έχει δημοσιεύσει πολλές φορές φωτογραφίες που έχει τραβήξει δορυφόρος της πάνω από την Ουκρανία, πριν ξεκινήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν εικόνες της στρατιωτικής συσσώρευσης της Ρωσίας κοντά στην Ουκρανία, σε μια εποχή που η Μόσχα αρνιόταν οποιαδήποτε πρόθεση εισβολής.

«Σήμερα, ανοίγει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στην οποία οι δυτικές χώρες θα ανακηρύξουν τη Ρωσία τον χειρότερο εχθρό τους», έγραψε ο Ρογκόζιν στο κανάλι του στο Telegram. «Η Roscosmos δημοσιεύει δορυφορικές φωτογραφίες του χώρου της συνόδου κορυφής και των ίδιων των ‘κέντρων λήψης αποφάσεων’ που υποστηρίζουν τους Ουκρανούς εθνικιστές».

Η ανάρτηση περιλαμβάνει ρωσικές δορυφορικές φωτογραφίες από τον χώρο της συνόδου κορυφής στη Μαδρίτη, το Πεντάγωνο, τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, κτίρια της βρετανικής κυβέρνησης στο κεντρικό Λονδίνο, τη γερμανική καγκελαρία και το κοινοβούλιο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και την κατοικία του Γάλλου προέδρου και άλλα κυβερνητικά κτίρια στο Παρίσι.

«Ταυτόχρονα, δίνουμε τις συντεταγμένες των αντικειμένων», πρόσθεσε ο Ρογκόζιν. «Για κάθε περίπτωση». Οι συντεταγμένες, εκφρασμένες ως βαθμοί γεωγραφικού πλάτους και μήκους, είναι ελεύθερα διαθέσιμες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα