ΑΘΗΝΑ
01:49
|
25.04.2024
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση , εκτός οικισμού, στο Αλιβέρι Εύβοιας το μεσημέρι της Τρίτης. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση , εκτός οικισμού, στο Αλιβέρι Εύβοιας στις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την άμεση κατάσβεσή της. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι. Μάλιστα, εκφράζονται οι ανησυχίες τους για τυχόν αλλαγή της φοράς του ανέμου, κάτι που θα σημάνει και αλλαγή κατεύθυνσης της φωτιάς με πιθανή απειλή σπιτιών στην περιοχή του Κάμπου Αλιβερίου.

Για την ώρα, η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τη θάλασσα, στην περιοχή του Καράβου και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους. Λίγη ώρα μετά τις 14:15, εμφανίστηκαν πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία επιχείρησαν για την κατάσβεση κι από τις πρώτες ρίψεις άρχισαν να έχουν αποτέλεσμα.

Προς το παρόν στην περιοχή βρίσκονται ήδη 30 Πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Οι αστυνομικές αρχές έκλεισαν τον Περιφερειακό Αλιβερίου για προληπτικούς λόγους. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στη Νότια Εύβοια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα