ΑΘΗΝΑ
06:47
|
19.04.2024
Ο 25χρονος Μοχάμαντ Μάχερ Μαρέι, χτυπήθηκε, πιθανότατα από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή, κατά τη διάρκεια επιδρομής στην Τζενίν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα ένας Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε σήμερα τα ξημερώματα, από τις ισραηλινές δυνάμεις στην πόλη Τζενίν της βόρειας κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων μαχητών, που ξέσπασαν μετά από επιδρομή του στρατού, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA και τοπικό νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής του Κυβερνητικού Νοσοκομείου Χαλίλ Σουλεϊμάν στην Τζενίν, Γουίσαμ Μπέικερ, ανέφερε ότι ο 25χρονος Μοχάμεντ Μαχέρ Μαρέι εισήχθη τα ξημερώματα της Τετάρτης φέροντας τραύμα από πυροβολισμό στο στήθος που έπληξε θανάσιμα την καρδιά του, με τις προσπάθειες ανάνηψης να αποδεικνύονται άκαρπες.

«Πιθανότατα πρόκειται για σφαίρα από ελεύθερο σκοπευτή που είχε σκοπό να σκοτώσει», ανέφερε ο υπεύθυνος του νοσοκομείου. «Είναι κάτι αρκετά σύνηθες κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επιδρομών στην περιοχή της Τζενίν. Καμία επιδρομή δεν πραγματοποιείται χωρίς θανατηφόρους τραυματισμούς. Ακόμη και εκείνοι που είναι τραυματίες έρχονται με κρίσιμα τραύματα», πρόσθεσε.

Παραμένει ασαφές γιατί πυροβολήθηκε ο Μαρέι, αλλά ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι οι στρατιώτες του δέχθηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ. «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού πυροβόλησαν εναντίον αρκετών υπόπτων που πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον τους και ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Τους τελευταίους μήνες, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντείνει ιδιαίτερα τις επιδρομές τους στη Τζενίν, όπου δραστηριοποιούνται πολλές ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες, ιδιαίτερα στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης.

«Περίπου το ένα τρίτο όλων των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη από την αρχή του έτους είναι από την Τζενίν», αναφέρει ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος, συγγραφέας και επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα. Ουαλίντ αλ Ομάρι. «Αυτό δείχνει ότι ο ισραηλινός στρατός επικεντρώνει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή της Τζενίν. Είναι σαφές ότι υπάρχει απόφαση να συνεχιστούν αυτές οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της αυγής και τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως συμβαίνει εδώ και περίπου τρεις μήνες».

Περισσότεροι από 60 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από ισραηλινές δυνάμεις φέτος, ενώ τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ σε επιθέσεις Παλαιστινίων από τον Μάρτιο.

Στις 11 Μαΐου, οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τη δημοσιογράφο του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Ακλέχ, ενώ κάλυπτε μια επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, προκαλώντας τοπική και διεθνή καταδίκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα