ΑΘΗΝΑ
20:34
|
27.04.2024
Kρίθηκε ένοχη για εμπορία ανηλίκων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση για λογαριασμό του θανόντος Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βρετανίδα Γκισλέιν Μάξγουελ, που κρίθηκε ένοχη τον περασμένο Δεκέμβρη, για εμπορία ανηλίκων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση για λογαριασμό του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπστάιν, καταδικάστηκε χθες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε κάθειρξη 20 ετών.

Ανακοινώνοντας την ποινή, η δικαστής Άλισον Νέιθαν έκανε λόγο για «ειδεχθή συμπεριφορά», αναφέροντας πως συνεργάστηκε με τον Επστάιν -ο οποίος αυτοκτόνησε ενώ κρατούνταν στις φυλακές του Μανχάταν το 2019- επιλέγοντας για εκείνον νεαρά ευάλωτα θύματα, διευκολύνοντας την σεξουαλική τους κακοποίηση.

Τα εγκλήματα που διέπραξε αφορούν σε μια χρονική περίοδο μεταξύ 1994 και 2204, ενώ η υπόθεση ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς από την εμφάνιση του κινήματος #MeToo, το οποίο ενθάρρυνε τις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση.

Η 60χρονη, κόρη του Βρετανού βαρόνου των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ, που καταδικάστηκε επίσης να καταβάλει πρόστιμο 750 χιλιάδων δολαρίων, δεν αντέδρασε κατά την ανακοίνωση της ποινής, ενώ νωρίτερα, απευθυνόμενη στα θύματα είπε ότι συμπάσχει μαζί τους, προσθέτοντας ότι ελπίζει η ποινή φυλάκισής της να τους προσφέρει ειρήνη και να τα βοηθήσει να συνεχίσουν την ζωή τους.

Περιέγραψε τον Eπστάιν ως έναν χειριστικό, πονηρό άντρα που κορόιδεψε τους πάντες. «Η σχέση μου με τον Eπστάιν , θα με λερώνει για πάντα», πρόσθεσε.

Τα εγκλήματα του Eπστάιν , ο οποίος σχετίζονταν με μερικούς από τους πιο διάσημους ανθρώπους του κόσμου, αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στα μέσα ενημέρωσης το 2005 και εξέτισε ποινή φυλάκισης στη Φλόριντα το 2008-09 με την κατηγορία της προμήθειας ανηλίκου για πορνεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα