ΑΘΗΝΑ
15:42
|
25.04.2024
Η προαναγγελία έγινε από τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του θύματος δολοφονίας του πρώην ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια το 2008.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος προανήγγειλε ότι η οικογένεια Γρηγορόπουλου θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της αναγνώρισης ελαφρυντικών στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον δολοφόνο του 15χρονου Αλέξανδρου στα Εξάρχεια το 2008. Υπενθυμίζεται ότι χθες (28/6) το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αναγνώρισε μια σειρά από ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο, όπως ο πρώτος σύννομος βίος, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποφυλάκισή του.  

Ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra, δήλωσε ότι το αίτημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα είναι διπλό με το ένα σκέλος να αφορά σε νέα άσκηση αναίρεσης της απόφασης και το δεύτερο να σχετίζεται με το αίτημα για πειθαρχικό έλεγχο σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν και οδήγησαν στην απόφαση, κόντρα στη βούληση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση ελήφθη από «τέσσερις ενόρκους χωρίς γνώση της δικογραφίας με τους τρεις τακτικούς δικαστές και τον εισαγγελέα να βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί να διερευνηθούν τα εξής «πολύ συγκεκριμένα πράγματα»:

  • Ποιος μεθόδευσε επίσπευση της δίκης παρά τον νόμο, χωρίς κλήτευση της οικογένειας του θύματος, στις 11 Μαΐου;
  • Τι έγινε μετά την κλήρωση των ενόρκων, όπου μαζεύτηκαν σε γραφείο του Εφετείου Λαμίας οι ένορκοι με τους δικαστές και τον εισαγγελέα, ενώ δεν επιτρέπεται. Τι έγινε σε αυτή την συνάντηση, ποιος την προκάλεσε, ποιος μίλησε, τι είπε;
  • Πώς αποφάσισαν οι ένορκοι; Υποτίθεται ότι συσκέπτονταν επί μιάμιση ώρα, αλλά επί μία ώρα η δικογραφία ήταν την έδρα, δεν την είχαν πάρει μαζί τους στην αίθουσα συσκέψεων. Πώς αποφάσισαν οι ένορκοι χωρίς να γνωρίζουν ούτε τη διαδικασία, ούτε τα δεδομένα της απόφασης, χωρίς να ακούσουν κανένα μάρτυρα να λέει ότι πρέπει να χορηγηθεί στον Κορκονέα ελαφρυντικό.
  • Πώς αποφάσισαν οι τακτικοί δικαστές μόνοι τους, χωρίς συγκρότηση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, στην αρχή της διαδικασίας, να θεωρήσουν άνευ νομικών δικαιωμάτων τους εκπροσώπους της υπεράσπισης της κατηγορίας;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα