ΑΘΗΝΑ
08:12
|
26.04.2024
Αντιπολεμικές - αντιΝΑΤΟϊκές συγκεντρώσεις σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με βασικά αιτήματα την απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία, το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων και την κατάργηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τη διάλυσή του, την εναντίωση στον επικίνδυνο και άδικο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις καλούν σήμερα στις 7 το απόγευμα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες. Αφορμή, η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στη Μαδρίτη. Το ραντεβού των οργανώσεων στην Αθήνα είναι στα Προπύλαια, στις 7 το απόγευμα απ’ όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία στη βουλή, στα γραφεία της ΕΕ και στην αμερικανική πρεσβεία.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σήμερα και σε μια σειρά ακόμα πόλεις:

Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου 7 μ.μ.
Πάτρα: Πλατεία Γεωργίου 7 μ.μ.
Γιάννενα: Περιφέρεια Ηπείρου 7 μ.μ., συγκέντρωση και πορεία
Ηράκλειο: Λιοντάρια 7 μ.μ.
Τρίκαλα: Πλατεία Ρήγα Φεραίου 8 μ.μ.
Καρδίτσα: Κεντρική πλατεία 8 μ.μ.
Λέσβος: Πλατεία Σαπφούς 7 μ.μ.
Ηγουμενίτσα:  Πεζόδρομος 7:30 μ.μ.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας, αλλά και σε πολλές ακόμα περιοχές. Όπως σημειώνει ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός μεταξύ άλλων: «οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα και διεθνώς πληρώνουν ήδη τις εξελίξεις αυτές με ακρίβεια, φτώχεια, εξοπλισμούς, περικοπές αναγκαίων κοινωνικών δαπανών, σοβινισμό, εθνικιστική τύφλωση και ρατσισμό, διαρκή πολεμική προετοιμασία και κινητοποίηση, στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις επιλογές της κυβέρνησης Ν.Δ. που σε συνέχεια των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων πασχίζει να αναδειχθεί σε «καλό στρατιώτη» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στην περιοχή, εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Σε μία ακόμα κινητοποίηση καλεί αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου η «Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις», στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει «τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων». Καταδικάζει «τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία» και απευθύνει κάλεσμα ενίσχυσης του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν αύριο, Πέμπτη 30 Ιούνη, και σε μια σειρά άλλες πόλεις, από Επιτροπές Ειρήνης και φορείς:

Αχαΐα: Στις 7.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο του Αράξου, στο ΚΕΤΧΝ και τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου στην Πάτρα. Στις 7.30 μ.μ. στα διόδια του Αιγίου στην Εθνική οδό Πατρών – Αθηνών.
Αιτωλοακαρνανία: Στις 7.30 μ.μ. στη βάση του Ακτίου. Στις 2.30 μ.μ. στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου. Στις 8 μ.μ. στη Ναύπακτο.
Ηλεία: Στις 7.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας.
Ζάκυνθος: Στις 6 μ.μ. στο λιμάνι της πόλης και στις 8 μ.μ. στο αεροδρόμιο.
Κεφαλονιά: Στις 7 μ.μ. στο λιμάνι του Πόρου και στο αεροδρόμιο.
Ιθάκη: Στις 8.30 μ.μ. στο λιμάνι του Πισαετού.
Γιάννενα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Κέρκυρα: Στις 7.30 μ.μ. στην Ανουντσιάτα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα