ΑΘΗΝΑ
07:42
|
05.05.2024
Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα με τους πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, του Καναδά και της Αυστραλίας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στις εργασίες της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιείται σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών αλλαγών και σε ένα διεθνές περιβάλλον που υπέστη τεκτονικές αλλαγές, λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνάντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον, με τον οποίο είχε πρόσφατα και τηλεφωνική συνομιλία, και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση επισημάνθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας και ως τομείς προτεραιότητας τέθηκαν το εμπόριο, η ναυτιλία, η ενέργεια, η ψηφιακή τεχνολογία, οι καινοτόμες τεχνολογίες, η άμυνα και ο τουρισμός.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επισιτιστικής ασφάλειας, ο πρωθυπουργός τόνισε την ετοιμότητα τόσο του ελληνικού στόλου όσο και των ελληνικών λιμένων να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών στις διεθνείς αγορές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με την πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, στην οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξη του για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντήθηκε επίσης με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό. Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών, οι οποίες φέτος συμπληρώνουν 80 χρόνια επίσημων διπλωματικών σχέσεων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυναμική Ελληνική ομογένεια του Καναδά, καθώς και στη διαρκώς διευρυνόμενη οικονομική και εμπορική συνεργασία.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζε. Οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν το παραδοσιακά εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας και να πραγματοποιήσουν σύντομη ανασκόπηση όλου του φάσματός τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα