ΑΘΗΝΑ
21:27
|
26.04.2024
«Αυτή η νέα και μακροπρόθεσμη πολιτική θεσπίστηκε για να βοηθήσει στην ενθάρρυνση και την υποστήριξη της ασφάλειας της κοινότητας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρεία Airbnb απαγόρευσε οριστικά τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε σπίτια στην πλατφόρμα της, αφού ένα προσωρινό μέτρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποδείχθηκε δημοφιλές στους οικοδεσπότες.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο κανόνας έχει γίνει κάτι «πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας» από τότε που εισήχθη τον Αύγουστο του 2020. «Εξελίχθηκε σε μια θεμελιώδη κοινοτική πολιτική για την υποστήριξη των οικοδεσποτών μας και των γειτόνων τους», δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Η Airbnb ανέφερε σε δήλωσή της ότι ο αριθμός των καταγγελιών για πάρτι μειώθηκε κατά 44 τοις εκατό από τότε που θεσπίστηκε για πρώτη φορά το μέτρο. Εξαιρέσεις στην παγκόσμια απαγόρευση ενδέχεται να γίνουν για «ειδικούς και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας» στο μέλλον, πρόσθεσε.

Ωστόσο, η Airbnb δήλωσε επίσης ότι θα καταργήσει το όριο στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να φιλοξενούν οι καταχωρήσεις της ανά πάσα στιγμή. Προηγουμένως επέβαλε όριο 16 ατόμων στους ενοίκους λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η εταιρεία δήλωσε ότι «διάφοροι τύποι μεγαλύτερων κατοικιών είναι σε θέση να στεγάσουν άνετα και με ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα – από κάστρα στην Ευρώπη έως αμπελώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες έως μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».

«Η κατάργηση αυτού του ανώτατου ορίου έχει ως στόχο να επιτρέψει σε αυτούς τους οικοδεσπότες να χρησιμοποιούν υπεύθυνα τον χώρο στα σπίτια τους, ενώ εξακολουθούν να συμμορφώνονται με την απαγόρευσή μας για τα ενοχλητικά πάρτι», ανέφερε.

Η εταιρεία άρχισε να θέτει περιορισμούς στα πάρτυ το 2019. Απαγόρευσε τα πάρτυ «ανοιχτής πρόσκλησης» και τα λεγόμενα «χρόνια σπίτια πάρτυ» που ήταν ενοχλητικά για τους γείτονες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Airbnb εισήγαγε επ’ αόριστον απαγόρευση των πάρτι «προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας».

«Αυτή η νέα και μακροπρόθεσμη πολιτική θεσπίστηκε για να βοηθήσει στην ενθάρρυνση και την υποστήριξη της ασφάλειας της κοινότητας», δήλωσε η Airbnb. «Ανυπομονούμε να μοιραστούμε ενημερώσεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες σχετικά με τις προσπάθειές μας να συμπληρώσουμε τις πολιτικές της κοινότητάς μας για τα πάρτυ», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα