ΑΘΗΝΑ
07:26
|
19.04.2024
Έως τα μέσα Ιουλίου η έκδοση της απόφασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή των τριών ανηλίκων καταγγελλόντων ζήτησε, πριν λίγο, ο εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Κούντριας. Ο εισαγγελέας ζήτησε αθώωση για την τέταρτη πράξη βιασμού σε βάρος ενήλικα άνδρα που αποδίδεται στον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς ο μάρτυρας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και σύμφωνα με τον εισαγγελέα γεννώνται αμφιβολίες για την αξιοπιστία του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό αποδείχθηκαν πλήρως όσα κατήγγειλαν οι τρεις ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, ενώ δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί που προέβαλε ο κατηγορούμενος, πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, περί σκευωρίας και πλεκτάνης που εξυφάνθηκαν εναντίον του.

Με μια ομιλία καταπέλτη, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι «οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός είναι προσωπικό του δικαίωμα, όμως η άσκηση βίας είναι αδίκημα και δη κακούργημα», ενώ έκανε λόγο και για «δόλο» από την πλευρά του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, αναφέροντας ότι φρόντιζε να «καλλιεργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τα θύματα».

Μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής αγόρευσης, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, για τις οποίες δεν αποκλείεται να χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δυο συνεδριάσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Κατόπιν δικαστές και ένορκοι θα μπουν σε «τροχιά» έκδοσης απόφασης, η οποία θα πρέπει να αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα