ΑΘΗΝΑ
09:36
|
25.04.2024
Περίπου 340 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυτικό τμήμα της περιοχής Ορομίγια της Αιθιοπίας από ένοπλες επιθέσεις παραστρατιωτικών ομάδων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 340 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση στο δυτικό τμήμα της περιοχής Ορομίγια της Αιθιοπίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, κατηγορώντας μια πολιτοφυλακή που ήταν πρώην σύμμαχος ενός κόμματος της αντιπολίτευσης.

Η Ορομίγια, τόπος προέλευσης της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας της Αιθιοπίας, όπως και άλλων, βιώνει πολλές αναταραχές για πολλά χρόνια, που έχουν τις ρίζες τους σε διαμαρτυρίες για πολιτική περιθωριοποίηση και παραμέληση από την κεντρική κυβέρνηση.

Στις 18 Ιουνίου ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 200 ανθρώπους στην περιοχή Γκιμπι της ζώνης της Δυτικής Γουολέγκα, σύμφωνα με δύο τοπικούς μάρτυρες που βοήθησαν στην ταφή των σορών.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβα από την περιοχή της Ορομίγια χθες, ο αριθμός των θυμάτων που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 338», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπιλέν Σεγιούμ.

Οι εθνοτικές φυλές Όρομος, Αμχάρας και Γκουμούζ ήταν μεταξύ των θυμάτων, είπε, κατηγορώντας τον Απελευθερωτικό Στρατό του Ορόμο (OLA) για ευθύνη.

Η ομάδα είχε προηγουμένως αρνηθεί ανάμειξη και ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα.

Η OLA είναι μια παράνομη αποσπασματική ομάδα του Μετώπου Απελευθέρωσης της φυλής Όρομο, μιας πρώην απαγορευμένης αντιπολιτευτικής ομάδας που επέστρεψε από την εξορία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού Αμπίι Αχμέτ το 2018.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα