ΑΘΗΝΑ
19:46
|
26.04.2024
Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος σκύβει στις πιέσεις των κρατικών των Εμιράτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διαδικτυακός γίγαντας λιανικού εμπορίου Amazon έχει περιορίσει τα αποτελέσματα αναζήτησης που σχετίζονται με οτιδήποτε έχει σχέση με προϊόντα LGBTQ+ στη διαδικτυακή σελίδα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), έπειτα από ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε από τις κρατικές αρχές.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες στα ΗΑΕ. Η έκφραση υποστήριξης για τα δικαιώματα των LGBT θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Amazon έρχεται μέσα στον Ιούνιο, τον καθιερωμένο μήνα του Pride κινήματος παγκοσμίως, και ενώ η εταιρεία-κολοσσός έχει «ντυθεί» στα χρώματα του ουράνιου τόξου στις χώρες της δύσης.

«Ως εταιρεία, παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη και πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα των LGBTQ+ ατόμων πρέπει να προστατεύονται», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon.

Αλλά τόνισε ότι «με τα καταστήματα της Amazon σε όλο τον κόσμο, πρέπει επίσης να συμμορφωνόμαστε με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Η εταιρεία πήρε την απόφαση να περιορίσει τις αναζητήσεις αφού απειλήθηκε με κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΑΕ, σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι ανέφεραν για πρώτη φορά την ιστορία.

Τα δικαιώματα των LGBTQ+ ατόμων περιορίζονται αυστηρά στο Κουβέιτ, καθώς οι ομοφυλόφιλες σχέσεις θεωρούνται παράνομες.

Επίσης αυτόν τον μήνα, οι αρχές στη Σαουδική Αραβία κατάσχεσαν παιχνίδια και παιδικά ρούχα στο χρώμα του ουράνιου τόξου, τα οποία ισχυρίζονται ότι ενθαρρύνουν την ομοφυλοφιλία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Μια αναφορά του Al-Ekhbariya έδειξε ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Εμπορίου αφαιρούσαν μια σειρά από είδη από καταστήματα στην πρωτεύουσα Ριάντ, μεταξύ των οποίων αξεσουάρ μαλλιών, αυτοκόλλητα, μπλουζάκια, καπέλα και μολυβοθήκες.

Η Σαουδική Αραβία έχει επίσης απαγορεύσει ταινίες που απεικονίζουν, ή ακόμη και αναφέρονται σε LGBTQ+ άτομα ή ζητήματα,.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα