ΑΘΗΝΑ
04:49
|
19.04.2024
Η πόλη σχεδιάζει να επιβάλλει στους ημερήσιους εκδρομείς χρέωση για την πρόσβαση σε αυτήν από τον Ιανουάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόσφατα, μια οικογένεια που επισκέφθηκε την Βενετία άπλωσε ένα τραπεζομάντιλο πάνω από ένα ιστορικό πηγάδι για να γευματίσει με σπιτικό φαγητό. Ήταν μια φειδωλή εναλλακτική λύση για τη δαπάνη χρημάτων σε τοπικά εστιατόρια, αλλά οι αρχές δεν είχαν την ίδια γνώμη.

«Τους έχουν επιβληθεί αυστηρά πρόστιμα», δήλωσε ο Σιμόνε Βεντουρίνι, δημοτικός σύμβουλος της Βενετίας, ο οποίος ηγείται μιας πρωτοβουλίας για τη μετατόπιση της τουριστικής βιομηχανίας της πόλης προς την ποιότητα έναντι της ποσότητας.

Η πάταξη του άστοχου πικνίκ ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να απομακρυνθούν οι τουρίστες που φράζουν τους δρόμους και καταπονούν τις υποδομές της πόλης, αλλά προσφέρουν λίγα στην οικονομία – δηλαδή, τους ημερήσιους εκδρομείς.

Η πόλη έχει αποφασίσει ότι όταν περισσότεροι από 30.000 έως 40.000 άνθρωποι εμφανίζονται για μία ημέρα βγάζοντας selfies στη γέφυρα του Ριάλτο και προκαλώντας συνωστισμό στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Για να εξαλείψει τους φειδωλούς, η πόλη σχεδιάζει να επιβάλλει στους ημερήσιους εκδρομείς χρέωση από 3 έως 10 ευρώ για την πρόσβαση στην πόλη από τον Ιανουάριο. Ενώ οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να καθορίζουν τις τελικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου χρέωσης και επιβολής των τελών, ο στόχος περιλαμβάνει δημοφιλή σημεία κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού καθώς και περιφερειακά νησιά όπως το Λίντο, το Μουράνο και το Τορτσέλλο.

Υπάρχει επίσης τοπική αντίθεση που πρέπει να ξεπεραστεί. Ορισμένοι καταστηματάρχες φοβούνται ότι οι περιορισμοί εισόδου στέλνουν λάθος μήνυμα και δεν έχουν επαφή με τις ρίζες της Βενετίας ως εμπορικό έθνος.

«Ο στόχος των μέτρων δεν είναι το κέρδος αλλά η προστασία της Βενετίας», δήλωσε ο Βεντουρίνι. Η πόλη «με τις αδυναμίες της δεν είναι κατάλληλη για τουρισμό ‘γρήγορου φαγητού’».

Ο Ερνέστο Πανσίν, διευθυντής μιας ένωσης που εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων, πιστεύει ότι η διοίκηση δεν πρέπει να επιβάλει περιορισμούς στα ιστορικά μέρη της πόλης, αλλά να ενθαρρύνει τους ημερήσιους εκδρομείς να εξερευνήσουν λιγότερο γνωστές περιοχές σε ώρες αιχμής.

«Οι κεντρικές συνοικίες όπως το Καστέλλο και η Σάντα Κρότσε είναι όμορφες, αλλά παραμένουν άδειες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και τελικά θα επιστρέψουν στη ζωή», είπε. «Η Βενετία είναι μια πόλη του κόσμου. Κάθε άτομο που έρχεται από την άλλη πλευρά του πλανήτη έχει το δικαίωμα να την δει, να κάνει κράτηση ή να μην κάνει κράτηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα