ΑΘΗΝΑ
23:50
|
01.05.2024
Η Αμερικανίδα αθλήτρια αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών, για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο στα περίχωρα της Μόσχας η δίκη της Αμερικανίδας μπασκετομπολίστριας Μπίτνεϊ Γκράινερ, με την κατηγορία λαθρεμπορίου ναρκωτικών που μπορεί να επιφέρει ποινή έως και 10ετούς φυλάκισης.

Η σταρ του WNBA και δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, καθώς οι αρχές εντόπισαν πως μετέφερε φυσίγγια ατμού που περιείχαν χασισέλαιο, μια ουσία παράνομη στην χώρα.

Η 31χρονη αθλήτρια, εμφανίστηκε σήμερα με χειροπέδες στο δικαστήριο, φορώντας ένα μπλουζάκι με θέμα τον Τζίμι Χέντριξ και με παρόντες και το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει χαρακτηρίσει την Γκρίνερ «αδικαιολόγητα κρατούμενη» και διαπραγμτεύτηκε την απελευθέρωσή της εν μέσω τεταμένων σχέσεων με τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε ότι η υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα.

«Μπορώ να λειτουργήσω μόνο με γνωστά στοιχεία. Και τα γεγονότα δείχνουν ότι η διαπρεπής αθλήτρια, συνελήφθη με παράνομες ναρκωτικές ουσίες. Υπάρχουν άρθρα στη ρωσική νομοθεσία που προβλέπουν τιμωρία για τέτοια εγκλήματα», είπε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «μόνο το δικαστήριο μπορεί να εκδώσει ετυμηγορία».

Η κράτηση της Γκράινερ προκαλεί επίσης ανησυχίες ότι η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκη για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση ενός Ρώσου που βρίσκεται υπό κράτηση στις ΗΠΑ.

Για χρόνια, η Γκράινερ έπαιζε για την Εκατέρινμπουργκ στην Ρωσία κατά την διάρκεια της off-season του WNBA, όπως και αρκετές άλλες παίκτριες των ΗΠΑ που είχαν λάβει προσοδοφόρα συμβόλαια από τη Ρωσική Πρέμιερ Λιγκ μπάσκετ των γυναικών.

Η κράτηση της Γκράινερ, σε συνδυασμό με την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ώθησαν αρκετούς ξένους παίκτες, να εγκαταλείψουν το ρωσικό πρωτάθλημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα