ΑΘΗΝΑ
07:02
|
22.02.2024
Η τελευταία τέτοια έκρηξη στην Αγγλία ήταν το 1948.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεράστιοι αριθμοί χταποδιών έχουν παρατηρηθεί κατά μήκος της ακτής της Κορνουάλης στην Αγγλία τον τελευταίο μήνα, με έναν ψαρά στο χωριό Μεβαγκίσι να αναφέρει ότι έπιασε 150 χταπόδια σε μία ημέρα.

Παρά το όνομά του – Octopus Vulgaris, ή Κοινό Χταπόδι – το συγκεκριμένο είδος χταποδιού είναι στην πραγματικότητα σπάνιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας καταγραφεί στην Κορνουάλη μόλις δύο φορές το χρόνο κατά μέσο όρο.

Μιλώντας για αυτό το νέο εύρημα, ο Ματ Σλέιτερ, υπεύθυνος για την προστασία της θάλασσας στον Ίδρυμα Άγριας Ζωής της Κορνουάλης, δήλωσε: «Ενθουσιάστηκα πολύ όταν άρχισα να λαμβάνω μηνύματα από τους δύτες μας – όχι μόνο επειδή οι παρατηρήσεις αυτών των εντυπωσιακών ζώων είναι λίγες αλλά και επειδή είχα δει πολλά από αυτά σε μια κατάδυση».

«Είναι τόσο καταπληκτικά, εξωγήινα πλάσματα – ένα από τα πιο έξυπνα ζώα στους ωκεανούς μας – και θα ήταν απίστευτο να παρακολουθήσουμε μια πληθυσμιακή έκρηξη στα νερά της περιοχής μας».

Οι οικολόγοι πιστεύουν ότι αυτές οι θεάσεις θα μπορούσαν να είναι απόδειξη μιας έκρηξης του πληθυσμού των χταποδιών. Οι πληθυσμιακές εκρήξεις των χταποδιών είναι σπάνιες αλλά όχι πρωτόγνωρες. Η τελευταία τέτοια έκρηξη στην Αγγλία ήταν το 1948.

Επί του παρόντος, παραμένει ασαφές εάν οι αυξημένες εμφανίσεις αποτελούν μεμονωμένη περίσταση ή εάν οι πληθυσμοί των χταποδιών αυξάνονται σταθερά σύμφωνα με τον κ. Σλέιτερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέμπη: Απορρίφθηκε από την Εξεταστική το αίτημα να διερευνηθεί ο Καραμανλής για ψευδορκία

Η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί για ψευδορκία.
ΣΥΝΑΦΗ

Διαστημικό σκουπιδαριό με…ανθρώπινη υπογραφή

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση από φορείς πολιτών για τον flyover

Ο καιρός σήμερα: Άστατος με βροχές

Λίμνη έγινε το καταφύγιο ζώων Σωκράτης στην Αθήνα, μετά τη βροχή…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα