ΑΘΗΝΑ
04:07
|
25.04.2024
Η νέα θεωρία της Πιονγκγιάνγκ επιρρίπτει έμμεσα ευθύνες στη Νότια Κορέα για την έξαρση κρουσμάτων στο βορειοκορεατικό έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια νέα θεωρία για τους λόγους έξαρσης του νέου κορονοϊού στη Βόρεια Κορέα έχει η ηγεσία της Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι πολίτες άγγιξαν «εξωγήινα αντικείμενα» που είχαν πέσει με κάποιον άγνωστο τρόπο κοντά στα σύνορα χώρας με τη Νότια Κορέα.

Μάλιστα, οι Βορειοκορεάτες πολίτες καλούνται να είναι σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για αντικείμενα που μπορεί να έχουν εκτοξευθεί από τη νότια πλευρά των συνόρων τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC.

Για χρόνια, συνεχίζει το βρετανικό μέσο ενημέρωσης, η Πιονγκγιάνγκ καταγγέλλει ότι αποστάτες και Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές εκτοξεύουν μπαλόνια με ανθρωπιστική βοήθεια και μηνύματα κατά της Βόρειας Κορέας.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Σεούλ διέψευσε τη νέα θεωρία του Βορρά για το πώς ο νέος κορονοϊός ενδέχεται να έχει εισέλθει στη χώρα. Δεν υπάρχει «καμία πιθανότητα» ο ιός να εισήλθε σε φυλλάδια που έστειλαν αποστάτες από τη Νότια Κορέα, δήλωσε αξιωματούχος.

Τα βορειοκορεατικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσε ότι η  επίσημη έρευνα κατέληξε σε δύο άτομα τα οποία είχαν μολυνθεί στην πρώτη φάση της έξαρσης του ιού στη χωρά ενώ προηγουμένως είχαν έρθει σε επαφή με άγνωστα υλικά κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα.  Πρόκειται για ένα 18χρονο στρατιώτη και ένα 5χρονο παιδί που βρέθηκαν θετικοί στον ιό στις αρχές Απριλίου αφού βρήκαν τα αντικείμενα σε έναν λόφο στο Ipho-ri.

«Ο κακοήθης ιός Covid-19… εξαπλώθηκε γρήγορα στη ΛΔΚ [Βόρεια Κορέα]», ανέφεραν από τότε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, οι κάτοικοι της χώρας λαμβάνουν οδηγίες «να αντιμετωπίζουν με εγρήγορση εξωγήινα αντικείμενα που έρχονται με τον άνεμο και άλλα κλιματικά φαινόμενα και μέσα σε μπαλόνια στις περιοχές κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης και των συνόρων». Όποιος παρατηρήσει ένα παράξενο αντικείμενο λαμβάνει οδηγίες να το αναφέρει αμέσως, ώστε να μπορεί να απομακρυνθεί γρήγορα από μια ομάδα έκτακτης ανάγκης κατά της επιδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα