ΑΘΗΝΑ
19:51
|
23.06.2024
Η γυναίκα με καταγωγή από τη Βουλγαρία συμπεριλήφθη στη λίστα των δέκα πιο καταζητούμενων ατόμων στον κόσμο για την απάτη του OneCoin.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρούγια Ιγκνάτοβα, γνωστή επίσης ως η «αγνοούμενη βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων» συμπεριλήφθη στον κατάλογο του FBI με τους δέκα πιο καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο. Η Υπηρεσία Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών επικήρυξε τη βουλγαρικής καταγωγής Ιγνάτοβα για 100.000 δολάρια.

Η καταζητούμενη Ιγκνάτοβα, η οποία εκτιμάται ότι είναι ηλικίας περίπου 40 ετών, καταζητείται για τον ρόλο της στην απάτη με κρυπτονομίσματα, γνωστή ως OneCoin. Οι αμερικανικές αρχές την κατηγορούν ότι χρησιμοποίησε το εν λόγω σχέδιο για να εξαπατήσει θύματα, αποσπώντας τους περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Το OneCoin εμφανίστηκε το 2014 με τη Βουγκάρα να διαδίδει τότε ότι θα γινόταν το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο και θα κατατρόπωνε το bitcoin.

Οι πράκτορες του FBI υποστηρίζουν ότι το OneCoin είναι παντελώς κίβδηλο, χωρίς καμία αξία και δεν προστατεύεται από την τεχνολογία blockchain που χρησιμοποιούν τα άλλα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, επρόκειτο ουσιαστικά για ένα «σχήμα Ponzi», μεταμφιεσμένο σε κρυπτονόμισμα, μία χρηματική απάτη που στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών. «Έστησε τέλεια το σχέδιό της, εκμεταλλευόμενη την ξέφρενη σπέκουλα των πρώτων ημερών του κρυπτονομίσματος», λέει ο Ντέιμιαν Ουίλιαμς, ανώτατος ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Μανχάταν.

Η Ρούγια Ιγκάντοβα είναι η μοναδική γυναίκα στη λίστα των καταζητούμενων από το FBI. Η υπηρεσία προσθέτει τους φυγάδες στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους όταν πιστεύει ότι το ευρύ κοινό μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει στον εντοπισμό τους.

Να σημειωθεί ότι τα α ίχνη της χάθηκαν στις 25 Οκτωβρίου του 2017, όταν επιβιβάστηκε σε πτήση της Ryanair στη Σόφια με προορισμό την Αθήνα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

Τρεις νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από ουκρανική επίθεση με πυραύλους σε παραλία της Σεβαστούπολης

Αίγυπτος: Ο αριθμός των νεκρών προσκυνητών του χατζ ανήλθε σε 672

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα