ΑΘΗΝΑ
23:20
|
08.05.2024
Πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ επιβάλλονται σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ επιβάλλονται σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, απευθύνονται συστάσεις σε άλλα τρία πρατήρια υγρών καυσίμων ώστε να παύσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού.

Από τα συνολικά 11 παραπάνω πρατήρια, τα πέντε βρίσκονται στη Λακωνία, από δύο σε Αττική και Ρόδο και από ένα σε Σέρρες και Νάξο.

Το υπουργείο Ανάπτυξης είχε προαναγγείλει ότι οι έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι εντατικοί, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές και τα νησιά ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν παραβάσεις.

Σημειώνεται πως η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης διαμορφώνεται στα 2,399 ευρώ το λίτρο, στην Αττική πωλείται κατά μέσο όρο στα 2,363 ευρώ το λίτρο ενώ ακριβότερη μέση τιμή καταγράφεται στις Κυκλάδες με 2,649 ευρώ το λίτρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα