ΑΘΗΝΑ
00:02
|
02.02.2023
Πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ επιβάλλονται σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ επιβάλλονται σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, απευθύνονται συστάσεις σε άλλα τρία πρατήρια υγρών καυσίμων ώστε να παύσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού.

Από τα συνολικά 11 παραπάνω πρατήρια, τα πέντε βρίσκονται στη Λακωνία, από δύο σε Αττική και Ρόδο και από ένα σε Σέρρες και Νάξο.

Το υπουργείο Ανάπτυξης είχε προαναγγείλει ότι οι έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι εντατικοί, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές και τα νησιά ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν παραβάσεις.

Σημειώνεται πως η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης διαμορφώνεται στα 2,399 ευρώ το λίτρο, στην Αττική πωλείται κατά μέσο όρο στα 2,363 ευρώ το λίτρο ενώ ακριβότερη μέση τιμή καταγράφεται στις Κυκλάδες με 2,649 ευρώ το λίτρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ μουσικής, Παύλο Σιδηρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο 2510 στα Εξάρχεια στις 4/2-5/2/2023.
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή ΕΣΗΕΑ στον Δικηγορικό Σύλλογο κατά του Κούγια

Λυπηρή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι του Ισραήλ, λέει ο πρώην πρέσβης της Παλαιστίνης

Βίντεο τουρκικής απόπειρας εμβολισμού ελληνικού περιπολικού στο Φαρμακονήσι

Ξεκινούν οι εργασίες αγωγού Βουλγαρίας-Σερβίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα