ΑΘΗΝΑ
13:28
|
24.04.2024
Τον κώδωνα του κινδύνου για τριπλασιασμό των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκρουσε  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον κώδωνα του κινδύνου για τριπλασιασμό των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκρουσε  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σύμφωνα με δημοσίευμα του telesur, καλώντας τα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειες κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών προκειμένου να αποτρέψουν την γεωγραφική εξάπλωση της ασθένειας.

Ειδικότερα, ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, Χανς Χένρι Κλουγκ (Hans Henri P. Kluge), αποκάλυψε την Παρασκευή ότι περισσότερα από 4.500 κρούσματα έχουν ήδη καταγραφεί σε συνολικά 31 χώρες, τα οποία «αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 90%» των διεθνώς επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον περασμένο Μάιο.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι ευρωπαϊκές χώρες «πρέπει να επεκτείνουν ταχέως τον έλεγχο εξάπλωσης της ασθένειας», να διαδώσουν κατανοητά μηνύματα στις κοινότητες και να προχωρήσουν σε «ισχυρές επενδύσεις στη δημόσια υγεία» στην κατεύθυνση των πολιτικών τους δεσμεύσεων.

Κατά το δημοσίευμα, οι περισσότεροι από τους διαγνωσμένους ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 21 και 40 ετών και το 99% είναι άνδρες. Επιπλέον, «μικρός αριθμός κρουσμάτων έχει αναφερθεί μεταξύ μελών του ίδιου νοικοκυριού, ετεροφυλόφιλων σεξουαλικών επαφών και μη σεξουαλικών επαφών, καθώς και μεταξύ παιδιών» σύμφωνα με τον Χ. Κλουγκ, ο οποίος σημείωσε πως τουλάχιστον δέκα ασθενείς έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν, ένα άτομο έχει εισαχθεί στην εντατική, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι. Τα κυριότερα συμπτώματα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων συνοψίζονται σε εξανθήματα, πυρετό, πεπτικά προβλήματα και μυϊκούς, φαρυγγικούς ή πονοκεφάλους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα