ΑΘΗΝΑ
23:02
|
23.04.2024
Συζήτηση για τα συμπεράσματα της έρευνας του Σημείου για την Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συζήτηση σχετικά με τις ακροδεξιές τάσεις που παρατηρούνται στην ελληνική κοινωνία καλεί το Σημείο για την Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στις 19:30 στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης, με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση της ετήσιας σχετικής έρευνας του Σημείου*.

Ειδικότερα, η έρευνα «Ακροδεξιές τάσεις στην ελληνική κοινωνία: πού βρισκόμαστε το 2022;» του Σημείου, σε συνεργασία με την aboutpeople, επιχειρεί όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα, «να αποτυπώσει τις τάσεις της κοινής γνώμης και να καταγράψει τις αντιλήψεις της γύρω από μια μεγάλη σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την πολιτική και την κοινωνία, τη λειτουργία της δημοκρατίας, τα κόμματα, καθώς και τη στάση των πολιτών απέναντι σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως είναι αυτό της μετανάστευσης ή της ρατσιστικής βίας».

Αυτό που προκύπτει, όπως επισημαίνει η ερευνητική ομάδα, είναι ότι «το αξιακό πολιτικό και κοινωνικό προφίλ που καταγράφεται είναι ιδιαίτερα αντιφατικό, κυρίως στο κομμάτι που αφορά συγκεκριμένα πολιτικά διακυβεύματα».

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα συζητήσουν τη Δευτέρα οι:

  • Ρόζα Βασιλάκη, ερευνήτρια
  • Βασιλική Γεωργιάδου, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Γιάννης Μπαλαμπανίδης, συγγραφέας, διδάκτορας πολιτικής επιστήμης
  • Λευτέρης Παπαγιαννάκης, διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες
  • Παντελής Φλατσούσης, σκηνοθέτης
  • Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, ψυχολόγος, επιστημονικά συνυπεύθυνη Orlando LGBT+

Θα συντονίσει ο διευθυντής του Σημείου, Κωστής Παπαϊωάννου.

*Η εκδήλωση στο facebook είναι διαθέσιμη πατώντας εδώ

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την έρευνα του Σημείου για την Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς: