ΑΘΗΝΑ
21:42
|
18.05.2024
Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυρά στο Κεντάκι, ενώ προσπαθούσαν να εκδώσουν ένταλμα εναντίον ενός άνδρα που κατηγορείτο για ενδοοικογενειακή βία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυρά στην πολιτεία Κεντάκι των ΗΠΑ, ενώ προσπαθούσαν να εκδώσουν ένταλμα εναντίον ενός άνδρα που κατηγορείτο για ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με το BBC.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 49χρονο ύποπτο μετά τους πυροβολισμούς.

Ο σερίφης της κομητείας Φλόιντ Τζον Χαντ είπε ότι οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν «σκέτη κόλαση» όταν έφτασαν στο σπίτι του άνδρα.

Άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στο σημείο στο Άλεν, μια μικρή πόλη σε ένα ορεινό τμήμα του ανατολικού Κεντάκι με πληθυσμό μόλις 166 κατοίκων.

Οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους στο πυροβολισμό αργά την Πέμπτη ήταν ο λοχαγός Ραλφ Φρέιζουρ, ο αναπληρωτής Ουίλιαμ Πέτρι και ο χειριστής σκύλων Τζέικομπ Τσάφινς.

Ο K9 Ντρέιγκο, ένα από τα σκυλιά που χειριζόταν ο κύριος Τσάφινς, πέθανε επίσης.

Ο λοχαγός Φρέιζουρ υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα του Πρέστονμπερκ του Κεντάκι για 39 χρόνια. Το τμήμα είπε ότι υπηρέτησε «με τιμή και δόξα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Οι άνδρες έπεσαν σε καταιγισμό πυροβολισμών από ένα τουφέκι όταν πήγαν στο σπίτι στην Main Street λίγο πριν τις 19:00 τοπική ώρα.

Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν για σχεδόν τρεις ώρες προτού ο ύποπτος Λανς Στορτζ τεθεί υπό κράτηση, έχοντας παραδοθεί μετά από διαπραγματεύσεις με μέλη της οικογένειάς του.

Του απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για δολοφονία αστυνομικού, πέντε περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας αστυνομικού, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας και μία επίθεση πρώτου βαθμού σε ζώο υπηρεσίας.

«Είναι ένα δύσκολο πρωινό για την κοινοπολιτεία μας», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας του Κεντάκι Άντι Μπέσιαρ σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Η κομητεία Φλόιντ και οι γενναίοι μας ανταποκριτές υπέστησαν μια τραγική απώλεια χθες το βράδυ.”

Οι στρατιώτες της αστυνομίας του Κεντάκυ ηγούνται μιας έρευνας για το συμβάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα